Slow Food Nederland verbindt de internationale beweging met verschillende communities in Nederland. Slow Food is in transitie naar een beweging waarbij meer mensen zich kunnen aansluiten. Daarbij zoeken we ook naar nieuwe manieren om de financiële basis gezond te houden. Binnen het bestuur is een vacature voor een penningmeester vrijgekomen die dat meer gaat vormgeven. Kan je goed overweg met cijfers en begrotingen? Heb je zin om je tanden te zetten in het financiële beleid van Slow Food Nederland? Dan horen we graag van je!
Functieprofiel
Je ben een strategische denker (HBO/WO) en werkt graag met cijfers. Je wilt actief bijdragen aan de groei van Slow Food in Nederland – ook financieel. Je werkt vlot samen met andere vrijwilligers en je kunt knopen doorhakken. Als penningmeester sta je stevig in je schoenen. Tegelijkertijd snap je – in de dynamiek van de vereniging – de kracht van samen én kan je bestuurlijk draagvlak creeëren.
Taken en verantwoordelijkheden
  • Bestuurlijke eindverantwoordelijkheid voor de financiën
  • Bijhouden van de financiële administratie (bijhouden van de budgetten gedurende het jaar)
  • Opstellen van de jaarbegroting en financieel jaarverslag
  • Beheer van zakelijke rekeningen
  • Assisteren bij subsidie- en fondsenaanvragen
  • Medeverantwoordelijk zijn voor het besturen van Slow Food in Nederland

Tijdsbesteding en bezoldiging
Het bestuur van Slow Food Nederland vergadert één keer per maand in de avond. Daarnaast wordt initiatief/deelname/presentie verwacht bij inhoudelijke en verenigingsbijeenkomsten. Indicatie van tijdsbesteding: verwacht gemiddeld vier uur per week bezig te zijn met Slow Food (bij aanvang mogelijk intensiever). Het gaat om een vrijwilligersfunctie waaraan geen bezoldiging verbonden is. Onkosten worden vergoed.

Enthousiast?
Mail uiterlijk 10 juni je motivatie en CV naar Nelleke Don via voorzitter@slowfood.nl.

– Is deze vacature niks voor jou maar lijkt een andere bestuursfunctie bij Slow Food Nederland jou wel wat? Lees dan ook even de vacature voor bestuurslid Communicatie & PR.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!