Slow Food viert feest! Op donderdag 10 december is het Terra Madre Dag: de verjaardag van Slow Food. Om deze feestelijke dag te vieren, nodigt Slow Food Nederland je uit voor een interactieve online proeverij met bijzondere Ark van de Smaak producten. Verwacht een onvergetelijke avond vol verrassende verhalen en smakelijke producten!

 

LIVESTREAM

Schuif je digitaal bij ons aan? Volg de livestream op donderdag 10 december van 20:00 tot 21:15 via deze link. Heb je een brandende vraag voor een gast in de studio? Stel je vraag in de chat via deze Zoom meeting.

 

OVER HET PROGRAMMA

Wanneer mag een product ‘boerenkaas’ heten? Wat is het verschil tussen jonge en oude Friese turfgerookte droge worst? Hoe draagt ambachtelijk gestookte Limburgse perenappelstroop bij aan biodiversiteit en behoud van authentiek landschap? Deze en andere prangende vragen leggen hosts Maarten Kuiper en Eva Flantua op donderdag 10 december 2020 voor aan een vijftal Slow Food producenten. Ook gaan ze in gesprek met niemand minder dan culinair auteur, Nadia Zerouali, die als tafeldame haar visie zal geven op het gebruik van ambachtelijke streekproducten in de hedendaagse Nederlandse keuken.

Een proeverij is geen proeverij als we onze smaakpupillen niet aan het werk zetten. Daarom proeven we gedurende het webinar maar liefst vijf verschillende producten uit de Ark van de Smaak, waaronder Boeren Goudse Oplegkaas, Boeren Leyden Traditioneel met sleutels, Friese turfgerookte droge worst, Limburgse perenappelstroop én Eau de Vie Betuwer Pruim.

 

OVER TERRA MADRE DAG

Ieder jaar op 10 december is het Terra Madre Dag; de verjaardag van Slow Food. Op deze dag viert Slow Food de diversiteit van haar wereldwijde netwerk. Sinds de oprichting in 1989 in Italië is de beweging gegroeid van 15 naar 160 landen, met meer dan een miljoen leden, vrijwilligers en activisten die zich inzetten voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Tijdens Terra Madre Dag wordt er wereldwijd aandacht besteed aan kleinschalige producenten, unieke ambachten, diverse culturen, behoud van unieke dierenrassen, gewassen en producten. Slow Food’s filosofie ‘good, clean en fair voedsel voor iedereen’ ligt in het hart van de beweging en loopt als rode draad door alle activiteiten die op Terra Madre Dag georganiseerd worden. Terra Madre Dag is daarmee dé dag voor het hele Slow Food netwerk om duurzaam en eerlijke geproduceerde streekproducten in de schijnwerpers te zetten.

 

 

OVER TERRA MADRE – SALONE DEL GUSTO

De Slow Food proeverij is onderdeel van de festiviteiten rondom Terra Madre – Salone del Gusto. Terra Madre is het grootste internationale Slow Food evenement ter wereld. Het vindt elke twee jaar in Turijn (Italië) plaats en verbindt duizenden Slow Food chefs, producenten, studenten, activisten en andere geïnteresseerden met elkaar door middel van workshops, proeverijen, seminars en colleges. Samen zetten zij zich in voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Dit jaar vind Terra Madre grotendeels online plaats en zijn de activiteiten verspreid over zes maanden, van oktober 2020 tot en met april 2021. Kijk voor meer informatie over Terra Madre – Salone del Gusto 2020/2021 op www.terramadresalonedelgusto.com.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!