Op donderdag 10 december was het Terra Madre Dag en vierde Slow Food haar verjaardag. Om deze feestelijk dag te vieren, organiseerde Slow Food Nederland een interactieve online proeverij met smaakvolle producten uit de Ark van de Smaak. 

Online Slow Food proeverij
Gedurende het avondvullende programma spraken Maarten Kuiper (bestuurslid Slow Food Nederland) en Eva Flantua (gastronoom en oprichter van Studio Daagsch) over biodiversiteit, culinaire diversiteit en de rol van streekproducten in de hedendaagse Nederlandse keuken. Want wat maakt Boeren Goudse Oplegkaas zo bijzonder? En wat hebben Limburgse perenappelstroop en Eau de Vie met elkaar gemeen? Deze en andere prangende vragen (en antwoorden van producenten) maakte het tot een goedgevulde avond vol met verrassende verhalen en smaakvolle producten.

Livestream gemist? Kijk de opname terug!
Heb je de livestream gemist of wil je de uitzending nog een keer kijken? Kijk de opname hieronder terug!

 

 

Over Terra Madre – Salone del Gusto
De Slow Food proeverij is onderdeel van de festiviteiten rondom Terra Madre – Salone del Gusto. Terra Madre is het grootste internationale Slow Food evenement ter wereld en vindt elke twee jaar in Turijn (Italië) plaats. Het evenement verbindt duizenden Slow Food chefs, producenten, studenten, activisten en andere geïnteresseerden met elkaar door middel van workshops, proeverijen, seminars en colleges. Samen zetten zij zich in voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Dit jaar vind Terra Madre grotendeels online plaats en zijn de activiteiten verspreid over zes maanden, van oktober 2020 tot en met april 2021. Kijk voor meer informatie over Terra Madre – Salone del Gusto 2020/2021 op www.terramadresalonedelgusto.com.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!