Ook Slow Fish is dit jaar natuurlijk anders dan anders. Het enorm succesvolle vierdaagse evenement vindt normaal gezien uitsluitend in Genua plaats. De kades van de Italiaanse havenstad staan dan vol met tentjes en podia, waarbij de meest enthousiaste vissers, biologen, chefs en andere kennishouders op gepassioneerde wijze de mooiste verhalen over onze zeeën en oceanen delen. De geur van de heerlijkste fritto misto omringt je, en voor je het weet ben je met een grote groep Zuid-Italianen de meest intense en complexe colatura di alici aan het proeven. Het vele proeven gaat gepaard met interessante lezingen en uitwisselingen over de toekomst van onze wateren. Het blijft natuurlijk niet enkel bij Italië: op Slow Fish zijn afgevaardigden te vinden uit alle windstreken, van Europa, tot Zuid-Amerika, tot Zuidoost-Azië en alles daartussenin. Dit jaar heeft het evenement een extra dimensie:

Foto // Alessandro Vargiu

Afgelopen donderdag 3 juni is Slow Fish online begonnen. Gedurende de hele maand juni zullen gratis bij te wonen online evenementen plaatsvinden. Wat te verwachten? De interessantste lezingen over biodiversiteit, tips voor de lekkerste eet-en-drink combinaties, en de meest gepassioneerde vissers en anderen vanuit Myanmar tot de Caraïben. Dit jaar is het thema ‘The Water Cycles’. De ‘water cycle’, of watercyclus omschrijft de constante bewegingen van water tussen zeeën, oceanen, wolken, bergen, rivieren en de grond. De focus ligt op de onderlinge verbondenheid tussen alle elementen en organismen die zich in het water bevinden, en hoe dit door ons wordt beïnvloed, en andersom ook op ons invloed uitoefent.

Nou is het online misschien wat lastig om die prachtige geuren en smaken volledig over te brengen. Niet getreurd! Italië heeft de uitbraak van het COVID-19 virus behoorlijk onder controle, en met de huidige versoepelingen zal het evenement op locatie daadwerkelijk plaatsvinden. Van 1 tot en met 4 juli zullen al die afgevaardigden weer samenkomen in Genua. Dat betekent dat er eindelijk weer geuren, smaken, kennis en passies kunnen worden gedeeld!

Bekijk voor meer informatie over zowel de online lezingen, als het fysieke evenement in Genua de website: Slowfish

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!