Slow Food viert feest! Op donderdag 10 december is het Terra Madre Dag: de verjaardag van Slow Food. Om deze feestelijke dag te vieren, nodigt Slow Food Nederland je uit voor een interactieve online proeverij met bijzondere Ark van de Smaak producten. Verwacht een onvergetelijke avond vol verrassende verhalen en smakelijke producten!

 

SLOW FOOD PROEVERIJ

Wanneer mag een product ‘boerenkaas’ heten? Wat is het verschil tussen jonge en oude Friese turfgerookte droge worst? Hoe draagt ambachtelijk gestookte Limburgse perenappelstroop bij aan biodiversiteit en behoud van authentiek landschap? Deze en andere prangende vragen leggen hosts Maarten Kuiper en Eva Flantua op donderdag 10 december 2020 voor aan een vijftal Slow Food producenten. Ook gaan ze in gesprek met niemand minder dan culinair auteur, Nadia Zerouali, die als tafeldame haar visie zal geven op het gebruik van ambachtelijke streekproducten in de hedendaagse Nederlandse keuken.

Een proeverij is geen proeverij als we onze smaakpupillen niet aan het werk zetten. Daarom proeven we gedurende het webinar maar liefst vijf verschillende producten uit de Ark van de Smaak, waaronder Boeren Goudse Oplegkaas, Boeren Leyden Traditioneel met sleutels, Friese turfgerookte droge worst, Limburgse perenappelstroop én Eau de Vie Betuwer Pruim.

LIVESTREAM

Schuif je digitaal bij ons aan? Blok donderdagavond 10 december van 20:00 tot 21:15 in je agenda en kijk live mee via deze link. Heb je een brandende vraag voor een gast in de studio? Stel je vraag in de chat via deze Zoom meeting.

PROEF MEE

Deelnemen aan de Slow Food proeverij kan op drie verschillende manieren:

  • Slow Food Basis – €0,-
    Deelname Slow Food proeverij, zonder Ark van de Smaak producten.
  • Slow Food Beleving – €20,-
    Deelname Slow Food Proeverij, inclusief viertal Ark van de Smaak producten.
  • Slow Food Deluxe – €25,- (beperkte oplage, op = op)
    Deelname Slow Food Proeverij, inclusief viertal Ark van de Smaak producten én een flesje (5 cl) Eau de Vie Betuwer Pruim.

Bestel een Slow Food borrelpakket via onze webshop, proef bijzondere smaken, laat je inspireren en geniet!

!! UPDATE !! De webshop is inmiddels gesloten. Je kan uiteraard wél digitaal aanschuiven via de livestream (je ontvangt dan geen Slow Food borrelpakket). 

 

OVER TERRA MADRE DAG

Ieder jaar op 10 december is het Terra Madre Dag; de verjaardag van Slow Food. Op deze dag viert Slow Food de diversiteit van haar wereldwijde netwerk. Sinds de oprichting in 1989 in Italië is de beweging gegroeid van 15 naar 160 landen, met meer dan een miljoen leden, vrijwilligers en activisten die zich inzetten voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Tijdens Terra Madre Dag wordt er wereldwijd aandacht besteed aan kleinschalige producenten, unieke ambachten, diverse culturen, behoud van unieke dierenrassen, gewassen en producten. Slow Food’s filosofie ‘good, clean en fair voedsel voor iedereen’ ligt in het hart van de beweging en loopt als rode draad door alle activiteiten die op Terra Madre Dag georganiseerd worden. Terra Madre Dag is daarmee dé dag voor het hele Slow Food netwerk om duurzaam en eerlijke geproduceerde streekproducten in de schijnwerpers te zetten.

 

OVER TERRA MADRE – SALONE DEL GUSTO

De Slow Food proeverij is onderdeel van de festiviteiten rondom Terra Madre – Salone del Gusto. Terra Madre is het grootste internationale Slow Food evenement ter wereld. Het vindt elke twee jaar in Turijn (Italië) plaats en verbindt duizenden Slow Food chefs, producenten, studenten, activisten en andere geïnteresseerden met elkaar door middel van workshops, proeverijen, seminars en colleges. Samen zetten zij zich in voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Dit jaar vind Terra Madre grotendeels online plaats en zijn de activiteiten verspreid over zes maanden, van oktober 2020 tot en met april 2021. Kijk voor meer informatie over Terra Madre – Salone del Gusto 2020/2021 op www.terramadresalonedelgusto.com.

 

BESTEL- EN VERZENDINFORMATIE

(1) Eén bestelling biedt voldoende ingrediënten voor twee personen; (2) Bestellingen kunnen tussen 12 oktober en 1 november 2020 geplaatst worden. Bestellingen die na 1 november 2020 geplaatst worden, worden niet in behandeling genomen; (3) Bestellingen worden, naar verwachting, in week 49 (30 november tot en met 6 december 2020) thuisbezorgd; (4) Bestellingen worden per pakketpost verzonden. Wanneer je niet thuis bent, wordt het pakketje bij je buren bezorgd; (5) Nadat je een bestelling geplaatst hebt, ontvang je in week 50 (tussen 7 en 10 december 2020), een e-mail met de link naar de livestream; (6) Inhoud viertal Ark van de Smaak producten: Boeren Goudse Oplegkaas, Boeren Leyden Traditioneel met sleutels, Friese turfgerookte droge worst en Limburgse perenappelstroop; (7) Het Slow Food Deluxe pakket bevat ook een flesje (5 cl) Eau de Vie Betuwer Pruim en is in beperkte oplage beschikbaar (op = op); (8) Alle ingrediënten worden vacuüm en uiteraard hygiënisch verpakt.

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!