Slow Food Amsterdam nodigt jullie hierbij graag uit voor een heel bijzondere bijeenkomst. Op 15 december 2021 presenteren we in de Wispe Brouwerij te Weesp namelijk de lekkerste Weespermop ter wereld.

 

Lang is gedacht dat dit simpele maar verrukkelijke koekje aan het einde van de 18e eeuw ontstaan is, maar nieuw onderzoek in historische kookboeken bewijst een veel grotere ouderdom. De directe geschiedenis gaat terug tot minstens de 16e eeuw, na een voorgeschiedenis die nog eens zes eeuwen langer is. Dat is dus een periode van ruim duizend jaar. Die geschiedenis gaan we vieren.

Jacques Meerman, die het onderzoek heeft uitgevoerd, komt daarover vertellen en beantwoordt vragen –      hij is de auteur van o.a. de Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken. Geïnspireerd door dit onderzoek heeft meester-banketbakker Cees Holtkamp de ultieme Weespermop ontwikkeld op basis van historische ingrediënten en bedacht er zelfs een nieuwe baktechniek voor. Hij vertelt zijn verhaal aan de hand van de twee recepten die hij ervoor heeft uitgewerkt: een recept voor thuisbakkers en eentje voor professionals. De burgemeester van Weesp, Bas Jan van Bochove, krijgt Cees’ authentieke moppen als eerste te proeven. Jullie proeven daarna ook en krijgen de recepten na afloop mee.

We beginnen om half drie met een kop koffie of thee – nog zonder koekje – en je kunt na afloop nog even napraten met andere lekkere Weespse producten.

Wil je bij de presentatie van deze bijzondere Weespermop aanwezig zijn? Meld je dan hier aan, in verband met het beperkte aantal plaatsen en het aantal te bakken koekjes. Onze bijeenkomst eindigt om 17:00 uur.
Wil je vooraf lunchen op eigen kosten in deze prachtige locatie? Reserveer hier een tafel.

 

Tot dan!

Jacques Meerman & Dorothea Sinnema   en  Remko Vellenga

Werkgroep winkel SFA                                    Wispe Brouwerij

 

Adres:  Laurentiuskerk, Herengracht 16, Weesp

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!