100×100 challenge: €1500 voor het beste idee!

Het boek ‘De Ark van de Smaak in Nederland’ is er. Nu is er werk aan de winkel. We willen juist dat deze producten worden gebruikt, én gegeten. Hoe we dat kunnen bewerkstelligen, is de volgende uitdaging.

 

Wij lanceren daarom op 17 oktober a.s. de ‘100×100 challenge’, waarbij tot 1500 prijzengeld te winnen valt, om jouw eigen Ark van de Smaak project te realiseren.

 

100 producten in de Ark van de Smaak, vragen om 100 goede ideeën om die te behouden voor de toekomst. Wij dagen daarom iedereen uit: boeren, brouwers, chefs, sommeliers, docenten, studenten, journalisten, of andersoortige enthousiastelingen met het gouden idee. Ben jij degene met een briljant plan, waarbij je één of meerdere van de Ark van de Smaak producten gebruikt? Dit is je kans om ervoor te zorgen dat dit idee werkelijkheid wordt! Dit kan van alles zijn: een appelcider, een bonenburger, of een educatie- of kunstproject. Centraal in het idee moet het Ark product staan, en het uitvoeren van het idee moet bijdragen aan het voortbestaan van dat product.

 

Hoe, wat en wanneer?

Vanaf 17 oktober gaat de eerste ronde van start. Vanaf dan nemen we jullie ideeën in ontvangst. De makkelijkste manier om je idee in te sturen is via een online formulier, wat op die dag gelanceerd wordt. Maar andere vormen, zoals een filmpje waarin je je idee presenteert, zijn ook welkom. In elk geval dienen de volgende onderwerpen aan bod te komen:

  Om welk Ark product gaat het?

  Waarom heb je dit product gekozen?

  Wat ben je van plan hiermee?

  Waarom draagt dit volgens jou bij aan het voortbestaan van het product?

  Hoe ga je (grofweg) het geld gebruiken als je wint?

 

Let op:

  Een geschreven idee is maximaal 1 pagina (of zoals aangegeven in het online formulier)

  Filmpje is maximaal 2 minuten

 

De eerste ronde zal tot 12 november duren! Na de eerste ronde worden door een zorgvuldig samengestelde jury vier kandidaten gekozen. Één extra kandidaat wordt gekozen op basis van publieksstemmen. Deze vijf kandidaten zijn door naar de volgende, en laatste ronde. Van deze vijf kandidaten wordt dan gevraagd het idee in detail uit te werken. De deadline daarvoor is 3 december. Op 10 december, Terra Madre dag, zullen wij de winnaars bekend maken!

 

Wat kun je winnen?

1ste prijs: €1500

2de prijs: €750

 

Beide geldbedragen zijn bedoeld om te zorgen dat jouw idee werkelijkheid wordt! 

 

Wij staan te popelen om jullie ideeën te ontvangen vanaf 17 oktober! Houd onze website, instagram en facebook in de gaten voor updates. 

 

Heb je ondertussen vragen? Stuur gerust een mailtje naar dominic@slowfood.nl

 

Illustratis // Toos Marie

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!