Sinds maart is Amsterdam een nieuwe zaterdagmarkt rijker, op een bijzondere locatie: de tuin van de Hermitage. Er staan allemaal deelnemers met voedselverhalen uit en rond Amsterdam.

Zo is er zuivel van boeren rondom Amsterdam, zijn er biologische groenten van de voedzame kleiachtige bodem van de ‘bolle es’, en is er kraakverse vis uit onze eigen Noordzee. Groenten, verse pasta’s, vis, zuivel, desembrood – je vindt hier bijna alles. Zoveel mogelijk van Hollandse bodem en van hoe dichter bij Amsterdam, hoe beter. Bijna alle ‘makers’ staan zelf op de markt. Ze vertellen je graag over de herkomst, kwaliteit en hoe ze werken.

 

 

Afgelopen zaterdag heb ik, Dorothea, een heerlijk broodje worst gegeten van varkens van DE HERKOMST uit Osdorp. Voor het avondeten kocht ik een biologische (Franse) haan, gegrild boven het houtvuur door Style Culinair. Ze halen hun kippen uit Frankrijk, omdat de Barnevelder te weinig vet heeft, zo vertelde Marjolein.

Verder prachtige verse vis gezien, en een interessant gesprek gevoerd met Jan Woerd van de Viskot uit Urk. Zij kopen vis in, die dichtbij gevangen is en het liefst via de Fly shoot methode.

In de tuin was de sfeer, ondanks de bewolking, zonnig: door de prachtige tulpen op het gras, de blije mensen en de muzikanten die regelmatig een paar nummers speelden.

Een aanrader!

 

hermitage.nl/nl/activiteiten/markt-de-tuin-van-de-hermitage

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!