Al meer dan 20 jaar wordt in Restaurant De Kas geen menukaart geserveerd, maar een aanwezigheids / presentielijst. Dat wil zeggen, dat men serveert wat op dat moment vers en voorradig in de eigen moestuinen is. Na 20 jaar kreeg dit restaurant onlangs haar eerste Michelin ster.

 

Niet een gewone Michelin ster, maar voor het eerst in Nederland een groene Michelinster. In totaal werden er van die ‘groente-sterren’ acht exemplaren in Nederland uitgereikt.

 

“Deze acht groenen sterren zijn inspirerende voortrekkers en boegbeelden van een duurzame gastronomie.”

 

In 2018 namen Wim de Beer en Jos Timmer het restaurant over. Sindsdien focussen ze zich nog meer op lokaal en duurzaam en vooral het serveren van de mooiste en lekkerste groentegerechten. Het duo verdiende hiervoor samen als chef bij Rijks een Michelin ster in Amsterdam. De Beer werkte eerder bij Parkheuvel en Bolenius. Timmer werkte onder andere bij Vermeer en Jamie Oliver.

Uit het juryrapport lezen we: “Het is in een reusachtige kas dat u dit aangename restaurant vindt. Groenten worden ter plaatse geteeld en de chefs beschikken ook over een grotere akker in de Beemsterpolder. Die duurzame producten worden ingezet in weldoordachte gerechten die licht en modern zijn. Het contrasterende samenspel van zoete en friszure smaken is typisch De Kas.”

Daarmee zijn er inmiddels in Amsterdam 16 restaurants met 1 of meer sterren. Allemaal van harte gefeliciteerd!!

 

Restaurant de Kas

 

Klik op DEZE LINK voor de volledige lijst van de groene sterren op MICHELIN Gids Nederland 2021

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!