Vrijdagborrel bij Potagie
Op vrijdagavond 4 november van 18:30 - 20:30 uur, organiseert Slow Food Amsterdam weer een smakelijke vrijdagborrel. Dit keer zijn we welkom bij Potagie. Smaakmaker Potagie Amsterdam heeft passie voor lokaal eten, hergebruik en kliekjesgerechten. Irene zal ons ontvangen in de winkel, waar een gezellige grote tafel staat om aan te schuiven. Vanaf 18.30 zijn we […]
Lancering aanbevelingen provinciale politiek ‘Voedsel op het Programma’
Foto // Marieke Schouten Slow Food Nederland en Slow Food Youth Network Nederland (SFYN NL) lanceren op zaterdag 5 november onze gezamenlijke aanbevelingen ‘Voedsel op het Programma’, gericht op de provinciale politiek. In Leeuwarden zullen we om 11:00 de aanbevelingen presenteren. Daarna gaan we in gesprek met lokale politici en andere belanghebbenden. Ook […]
FOOD.FILM.FEST
Het wordt steeds duidelijker: het industriële voedselsysteem botst op zijn grenzen. Denk maar aan misoogsten door klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit door pesticiden of ontbossing, impact op de gezondheid van mens en dier en het welzijn van de landbouwer. Met Food.Film.Fest. wil Voedsel Anders (ondersteund door Slow Food) je op een laagdrempelige manier de uitdagingen […]
Demonstratie ‘Wat kun je maken van melk’
Demonstratie op dinsdag 15 november van 19.00-22.00 Kaasboerderij de Vierhuizen - Leidschendam Wil je graag leren hoe boter, karnemelk, yoghurt, kaas, wei, kefir en ricotta worden gemaakt? Freek van Leeuwen, boer van boerderij De Vierhuizen, legt het je graag uit. Wat is melk? Welke eigenschappen heeft? Wat kun je er van maken en welke processen […]
Lezing Dan Saladino
We’re running out of time… Op donderdag 24 november komt de BBC-reporter Dan Saladino voor een lezing naar De Balie in Amsterdam. Vorig jaar won hij al de Food Planet Prize en binnenkort zal hij in India de James Cropper Wainwright Prize in ontvangst nemen. Beide prijzen kreeg hij voor zijn inspanningen ter behoud van […]
FOOD TALK ‘HET VERBORGEN VOEDSELSYSTEEM’: OVER VLEES- EN ZUIVELVERVANGERS
Altijd al willen weten hoe vlees- en zuivelvervangers gemaakt worden? Dit is jouw kans! Tijdens deze Food Talk vertellen de drie bedrijven Karma Kebab, Caldic en Respect Farms hoe zij vlees- en/of zuivelvervangers maken. Aan het eind zal er ook een ronde tafel zijn, waarbij je mee kan denken over een oplossing van een van […]
ALV SLOW FOOD UTRECHT – TERRA MADRE DAY
De Algemene Ledenvergadering is het jaarlijkse moment om met de leden onder elkaar te zijn en van gedachten te wisselen. Dit jaar doen we dat op zaterdag 10 december: Terra Madre Day, de verjaardag van Slow Food. We zijn te gast bij De Zware Jongens in het voormalig Muntgebouw in Utrecht. De […]
Terra Madre – feestlunch
FEESTLUNCH TERRA MADRE BIJ RESTAURANT LA MARIA Slow Food Amsterdam nodigt iedereen uit om Terra Madre mee te vieren door samen te proeven en genieten van lokale smaken, en het delen van voedselverhalen. De Slow Food Amsterdam Terra Madre feestlunch is samengesteld op basis van smaakvolle streekproducten, o.a. uit de Ark van de Smaak, een […]
Terra Madre diner bij De Kleischuur in Gouda
Zaterdag 10 december wordt wereldwijd de verjaardag van Slow Food gevierd. Dit jaar zijn wij te gast bij restaurant De Kleischuur in Gouda; een restaurant dat volgens ons aan alle normen en waarden van Slow Food voldoet. Met het voltooien van de restauratie van de oude Kleischuur in 2014 is restaurant De Kleischuur ontstaan. Ons restaurant […]
Twentse landgans diner
Erfgoed Bossem Dorpsstraat 7, Lattrop-Breklenkamp, NetherlandsVorig jaar werd op het allerlaatste moment het diner van de Twentse landgans in Lattrop bij Denekamp vanwege de lockdown afgelast. Enkele tientallen deelnemers en zeker de organisatoren waren teleurgesteld. Temeer daar het diner bedoeld was om de fokkers van de Twentse landgans een hart onder de riem te steken. Immers, door droogte in de […]