- Dit evenement is voorbij.
Demonstratie ‘Wat kun je maken van melk’
11, 15^19:00 - 22:00
Demonstratie op dinsdag 15 november van 19.00-22.00
Kaasboerderij de Vierhuizen – Leidschendam
Wil je graag leren hoe boter, karnemelk, yoghurt, kaas, wei, kefir en ricotta worden gemaakt? Freek van Leeuwen, boer van boerderij De Vierhuizen, legt het je graag uit. Wat is melk? Welke eigenschappen heeft? Wat kun je er van maken en welke processen vinden er dan plaats? Freek geeft een demonstratie hoe je thuis van melk van alles kunt maken, deelnemers worden ingezet om te roeren, kneden, etc. Tussentijds komt ook de theorie aanbod en vertelt hij over zijn bedrijf. Neem potjes en bakjes mee zodat je ook wat mee naar huis kunt nemen
Kaasboerderij de Vierhuizen is een klein biologisch familiebedrijf met een boerderijwinkeltje. Ze hebben ca. 50 melkkoeien, 20 kalveren en pinken, en 5 ooien (moederschapen). Van een deel van de melk wordt op de boerderij biologische rauwmelkse kaas gemaakt. Deze kaas wordt onder eigen keurmerk Wilde Weide Kaas verkocht aan restaurants en kaasspeciaalzaken in en buiten Nederland.
Locatie
Kaasboerderij de Vierhuizen, Ondermeerweg 10, Leidschendam.
www.kaasboerderijdevierhuizen.nl
Kosten en aanmelden
€ 27,50 voor Slow Food-leden en 32,50 voor niet-leden. Er is gelegenheid om producten van het bedrijf te kopen.
Graag vóór 5 november aanmelden, via welkom@slowfoodgroenehart.nl De aanmelding is definitief na overmaking van het geld, op rekeningnummer: NL71 TRIO 0254.8007.85, van Slow Food Convivium Groene Hart, o.v.v. ‘Melkworkshop’ en je naam.
Voor informatie/vragen: welkom@slowfoodgroenehart.nl of 06-46490187 (Carla Glorie).