fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop ‘Wat kun je maken van melk’

10, 20^19:00 - 22:00

Workshop op donderdag 20 oktober van 19.00-22.00
Kaasboerderij de Vierhuizen – Leidschendam


Wil je graag leren hoe boter, karnemelk, yoghurt, kaas, wei, kefir en ricotta worden gemaakt? Freek van Leeuwen, boer van boerderij De Vierhuizen, legt het je graag uit. Wat is melk? Welke eigenschappen heeft? Waar kun je er van maken en welke processen vinden er dan plaats? Na een stukje theorie gaan we met elkaar aan de slag om van alles van melk te maken. Neem potjes en bakjes mee zodat je ook wat mee naar huis kunt nemen.

Kaasboerderij de Vierhuizen is een klein biologisch familiebedrijf met een boerderijwinkeltje. Ze hebben ca. 50 melkkoeien, 20 kalveren en pinken, en 5 ooien (moederschapen). Van een deel van de melk wordt op de boerderij biologische rauwmelkse kaas gemaakt. Deze kaas wordt onder eigen keurmerk Wilde Weide Kaas verkocht aan restaurants en kaasspeciaalzaken in en buiten Nederland.

Locatie
Kaasboerderij de Vierhuizen, Ondermeerweg 10, Leidschendam.
www.kaasboerderijdevierhuizen.nl

Kosten en aanmelden
€ 27,50 voor Slow Food-leden en 32,50 voor niet-leden. Er is gelegenheid om producten van het bedrijf te kopen.

Graag vóór 10 oktober aanmelden, via welkom@slowfoodgroenehart.nl De aanmelding is definitief na overmaking van het geld, op rekeningnummer: NL71 TRIO 0254.8007.85, van Slow Food Convivium Groene Hart, o.v.v. ‘Melkworkshop’ en je naam.

Voor informatie/vragen: welkom@slowfoodgroenehart.nl of  06-46490187 (Carla Glorie).

Gegevens

Datum:
10, 20
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Groene Hart
E-mail:
groenehart@slowfood.nl

Locatie

Kaasboerderij De Vierhuizen
Ondermeerweg 10
Leidschendam,
+ Google Maps
Site:
De Vierhuizen