SLOW FOOD UTRECHT AAN TAFEL: STADSJOCHIES
Deze zomer gaan we aan tafel in kasrestaurant Stadsjochies en dompelen we ons onder in hun credo ‘Wie met liefde zaait, zal smaak oogsten’. De verse ingrediënten komen rechtstreeks uit hun kassen, volle grond, verticale tuin, kruidentuin en theetuin. We starten met een excursie en aansluitend genieten we van een heerlijke 3-gangen vega-maaltijd. Gezellig als je […]
SAVE THE DATE: BORREL OP VRIJDAG 2 SEPTEMBER
Kom ook bijkletsen, proeven, en leer de verhalen kennen achter unieke, lokale Ark van de Smaak producten én hun makers. Datum tijd: Vrijdag 2 september van 18:00 – 20:30 uur Locatie: Terre Lente - Westerstraat 55H, 1015 LV Amsterdam. Aanmelden: Kan je via dit formulier Bij vragen: dorothea@slowfoodamsterdam.nl […]
Proef en beleef seizoensgroenten van dichtbij
RONDLEIDING EN DINER BIJ BIOLOGISCH KEMPENAAR OP 9 SEPTEMBER 2022 In de omgeving van Leimuiden vind je Biologisch akkerbouwbedrijf Kempenaar. Een bedrijf waar al meer dan 20 jaar biologische groenten in de volle grond geteeld worden. Verschillende groenten als bieten, pompoenen, sjalotten, knolselderij, pastinaak, aardappels etc, maar ook tarwe. Altijd wat het seizoen biedt en […]
Oogstfeest: graandag door Slow Food Nederland en Elegast Cider
Op 17 en 18 september organiseren Elegast Cider en de Hoorneboeg een oogstfeest. Een van deze dagen, zaterdag 17 september, wordt door Slow Food Nederland samen met Elegast Cider georganiseerd en zal volledig in het licht van granen staan. De dag vindt plaats op de prachtige locatie ‘buitenplaats de Hoorneboeg’. Gedurende deze zaterdag zul je […]
OOGSTFEEST LUTKEMEER
De samenwerkende bedrijven Biologische boerderij de Boterbloem, Pluk!CSA, Stadsgroenteboer en de Tuinakker organiseren samen een oogstfeest. Kom kijken wat de Lutkemeerpolder nu al kan opleveren en hoe we dat met Voedselpark Amsterdam kunnen opschalen. Er zijn zullen twee Lutkemeer ommetjes gehouden worden en wel om 14.00 & 16.0. Je kan de Voedselpark Amsterdam campagne steunen […]
Graanpanel. Oude granen: overbodig of broodnodig?
Slow Food Nederland organiseert in samenwerking met Slow Food Amsterdam het ‘Graanpanel. Oude granen: overbodig of broodnodig?’ Een panel van experts die op verschillende manieren met graan werken spreken hier over de vraag: willen we meer oude granen telen in Nederland? Deze vraag wordt door Noor Bas, Mede-auteur van Boek: Oude granen, nieuw brood en […]
Excursie met diner bij Voedselbron Graauw
De laatste jaren ontstaan her en der voedselbossen in het landschap. Een voedselbos zorgt voor een levende, gezonde bodem en biodiversiteit. In Zeeuws-Vlaanderen, midden tussen de landerijen, ligt Voedselbron Graauw van Emiel van de Vijver. In zijn voedselbos groeien bramen, bessen, kruiden, noten en andere eetbare wilde planten. Slow Food Zeeland wil zoveel mogelijk mensen laten […]
Terra Madre Salone del Gusto 2022
Na jaren eindelijk weer fysiek in Turijn: Terra Madre staat te gebeuren. Het belangrijkste internationale voedselevenement waar vertegenwoordigers van Slow Food communities uit alle windstreken samenkomen. Deze editie heeft het thema 'Regeneraction'. Van 22 tot 26 september zul je in het Turijnse Parco Dora de meest interessante en gepassioneerde producenten kunnen ontmoeten. Je zult hier dagenlang […]
Graan in een glas – Klooster Nieuw Sion
Zaterdag 1 oktober 2022 Slow Food heeft 2022 uitgeroepen tot Jaar van het Graan. Als onderdeel daarvan organiseren we een activiteit bij Klooster Nieuw Sion. Op zaterdag 1 oktober om 15.00 uur wordt een rondleiding van 1,5 uur door het klooster gegeven met uitleg over bierbrouwen. Na afloop is er een kleine bierproeverij met hapjes. Deze activiteit wordt eerst aan […]
De smaak van de paling
In de OBA – Oosterdok, omringd door migrerende paling, leer je op 1 oktober 2022 dit wonderlijke dier op een hele nieuwe manier kennen. Het programma De smaak van de paling – tevens de opening van de installatie Anguilla anguilla van Darko Lagunas en Dewy Elsinga/ BUTTERFINGAZ – staat in het teken van een nieuwe ontmoeting met de […]