Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oogstfeest: graandag door Slow Food Nederland en Elegast Cider

09, 17^12:00 - 23:30

€15

Op 17 en 18 september organiseren Elegast Cider en de Hoorneboeg een oogstfeest. Een van deze dagen, zaterdag 17 september, wordt door Slow Food Nederland samen met Elegast Cider georganiseerd en zal volledig in het licht van granen staan.

De dag vindt plaats op de prachtige locatie ‘buitenplaats de Hoorneboeg’.

Gedurende deze zaterdag zul je op de markt de meest interessante bakkers, boeren, brouwers en andere graanliefhebbers kunnen spreken, en van hun producten kunnen proeven. Daarnaast worden er op verschillende locaties op het terrein proeverijen en workshops georganiseerd. 

Zo organiseert Slow Food Nederland het ‘Graanpanel. Oude granen: overbodig of broodnodig? Een panel van experts die op verschillende manieren met graan werken spreken hier over de vraag: willen we meer oude granen telen in Nederland? Deze vraag wordt door Noor Bas, mede-auteur van Boek: Oude granen, nieuw brood en onderzoeker bij WUR, bekeken vanuit een historisch perspectief, maar we luisteren ook naar de akkerbouwer: Michiel Korthals van Stichting Oude Landbouwgewassen Laren en de bakker: René van der Veer van de Veldkeuken. Uiteraard nemen we de tijd om in gesprek te gaan met gasten uit het publiek en de consument. Het gesprek zal geleid worden door Dorothea Sinnema, van Slow Food Amsterdam.

We hopen jullie daar te zien! Voor toegang tot het terrein is een kaartje vereist. Dat kun je hier kopen. Je krijgt er wel 3 consumptiemuntjes voor terug.

Meer info over het oogstfeest en het programma vind je hier.

 

Hoe bereik je de Hoorneboeg?

Zie voor meer informatie over het bereiken van de Hoorneboeg met het ov of met de auto deze pagina!

Let op! Voor parkeren is het kopen van een kaartje vooraf vereist. Meer info hierover zie je in de link hierboven.

 

Dit project is gefinancierd door het LIFE programma van de EU. In deze publicatie wordt slechts de mening van Slow Food Nederland weergegeven. CINEA is niet aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de informatie in deze publicatie.

Gegevens

Datum:
09, 17
Tijd:
12:00 - 23:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Nederland
Bekijk de site van Organisator

Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!