De smaak van de paling

In de OBA – Oosterdok, omringd door migrerende paling, leer je op 1 oktober 2022 dit wonderlijke dier op een hele nieuwe manier kennen. Het programma De smaak van de paling – tevens de opening van de installatie Anguilla anguilla van Darko Lagunas en Dewy Elsinga/ BUTTERFINGAZ – staat in het teken van een nieuwe ontmoeting met de […]

€5

Borrel: Proeverij lokale wijnen uit Nederland en België

Kom ook proeven, en leer de verhalen kennen achter Nederlandse wijnen én hun makers bij Benelux Wijnen Locatie:         Benelux wijnen 2e Anjeliersdwarsstraat 15H, 1015NS Amsterdam. Datum tijd:    Vrijdag 7 oktober 18:00 – 20:30 uur Introductie (in het Engels) door de eigenaren van Benelux wijnen, met aansluitend proeverij met hapjes Je […]

Het vloeibare goud

Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129, Amsterdam

Op zaterdag 8 oktober is er een proeverij, lezing en collectieschouw over olijfolie in het Allard Pierson. Tijdens deze middag leer je onder andere waarom olijfolie zo gezond is en hoe je goede olijfolie kunt herkennen. Ook wordt er ingegaan op de productie en het gebruik van olijfolie in het heden en verleden. Conservator Laurien […]

€35,00

Vrijdagborrel bij Potagie

Op vrijdagavond 4 november van 18:30 - 20:30 uur, organiseert Slow Food Amsterdam weer een smakelijke vrijdagborrel. Dit keer zijn we welkom bij Potagie. Smaakmaker Potagie Amsterdam heeft passie voor lokaal eten, hergebruik en kliekjesgerechten. Irene zal ons ontvangen in de winkel, waar een gezellige grote tafel staat om aan te schuiven. Vanaf 18.30 zijn we […]

€18,50

Lancering aanbevelingen provinciale politiek ‘Voedsel op het Programma’

Foto // Marieke Schouten   Slow Food Nederland en Slow Food Youth Network Nederland (SFYN NL) lanceren op zaterdag 5 november onze gezamenlijke aanbevelingen ‘Voedsel op het Programma’, gericht op de provinciale politiek.   In Leeuwarden zullen we om 11:00 de aanbevelingen presenteren. Daarna gaan we in gesprek met lokale politici en andere belanghebbenden. Ook […]

FOOD.FILM.FEST

Het wordt steeds duidelijker: het industriële voedselsysteem botst op zijn grenzen. Denk maar aan misoogsten door klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit door pesticiden of ontbossing, impact op de gezondheid van mens en dier en het welzijn van de landbouwer. Met Food.Film.Fest. wil Voedsel Anders (ondersteund door Slow Food) je op een laagdrempelige manier de uitdagingen […]

Lezing Dan Saladino

We’re running out of time…    Op donderdag 24 november komt de BBC-reporter Dan Saladino voor een lezing naar De Balie in Amsterdam. Vorig jaar won hij al de Food Planet Prize en binnenkort zal hij in India de James Cropper Wainwright Prize in ontvangst nemen. Beide prijzen kreeg hij voor zijn inspanningen ter behoud van […]

FOOD TALK ‘HET VERBORGEN VOEDSELSYSTEEM’: OVER VLEES- EN ZUIVELVERVANGERS

Altijd al willen weten hoe vlees- en zuivelvervangers gemaakt worden? Dit is jouw kans! Tijdens deze Food Talk vertellen de drie bedrijven Karma Kebab, Caldic en Respect Farms hoe zij vlees- en/of zuivelvervangers maken. Aan het eind zal er ook een ronde tafel zijn, waarbij je mee kan denken over een oplossing van een van […]

€9,50

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!