Nieuwjaarsborrel bij…
De Kookboekhandel Haarlemmerdijk 133, Amsterdam, NetherlandsJe bent van harte uitgenodigd voor onze feestelijke nieuwjaarsborrel bij Daan van de Kookboekhandel,
met Nederlandse bubbels, traditionele lekkernijen en een prachtig verhaal over kookboeken die aansluiten bij de missie van Slow Food.
Workshop ‘Lekker koken met zeewier’ met Eke Mariën
Keizer Culinair Keizersgracht 376, AmsterdamIn verband met ons jaarthema voor 2024: 'Plant the Future' organiseren we i.s.m. chef Eke Mariën, op zondag 4 februari, een hele gave workshop: Lekker koken met zeewier.
Evenement Professionals Community: Kruiden
Coppert Cress De Poel 1, Monster, NederlandWe kunnen ons haast geen gerecht zonder kruiden of specerijen voorstellen. Maar achter je bolletje nootmuskaat, je kruidnagel, je roze peperkorrel, gaat een hele wereld schuil. Daarover en nog veel meer, willen het met je hebben op maandag 26 februari a.s op het gratis event exclusief voor Slow Food Professionals en introducé. We zijn deze […]
Ontdek halloumi
We zijn van harte welkom bij een Syrische halloumi-producent in het buitengebied van Leusden. Een excursie met een boeiend verhaal, uitleg over deze grill-kaas en uiteraard een kleine proeverij. Interessant voor iedereen, maar zeker ook voor koks. Organisatie: Slow Food Utrecht Datum: zaterdag 9 maart Tijd: 10:30 tot 12:00 uur Kosten: 2,50 euro Aanmelden, uiterlijk 6 maart hier.
ALV Slow Food Utrecht
Onze Algemene Ledenvergadering is het jaarlijkse moment om met de leden onder elkaar te zijn en van gedachten te wisselen. We zijn deze keer te gast bij Land in Zicht (Amersfoort Vathorst). Uiteraard krijgen we informatie over hun formule op deze bijzondere locatie. Tevens reiken we de 8e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uit (maar aan […]
The Biodiversity Buffet met Dan Saladino
De balie Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam, Nederlandhttps://slowfood.nl/the-biodiversity-buffet-met-don-saladino/
The Biodiversity Buffet met Dan Saladino
De balie Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam, NederlandVan de ongeveer zesduizend verschillende planten die ooit door mensen werden geconsumeerd, leveren er nu slechts drie – rijst, tarwe en maïs – de helft van al onze calorieën. Te midden van het wereldwijde verlies aan biodiversiteit en onze toenemende afhankelijkheid van een beperkt aantal gewassen en bedrijven, ligt er volgens Dan Saladino een kans voor zowel ecologische als culturele verrijking.
Cursus tot kaasprofessional
Kaasfort Amsterdam Kanaalweg 15B, Assendelft, NederlandKaas is hot. De afgelopen jaren staat goede, ambachtelijke kaas in de spotlights; niet alleen in (sterren)restaurants maar ook in het groeiend aantal speciaal- en delicatessenzaken. Ook het aanbod van boerenkazen die op kleinere schaal worden geproduceerd, zit in de lift. Door al deze ontwikkelingen neemt de vraag toe naar mensen die veel weten van kazen. Ben […]
Bezoek Herenboerderij de Vlinderstrik
🌱🚶♂️🍽 Ontdek Herenboeren de Vlinderstruk met ons! 🍽🚶♀️🌱 Ben je klaar om een dag te verbinden met de natuur en meer te leren over duurzame landbouw? Ga met ons mee op een unieke excursie met Slow Food Rotterdam en SFYN Rotterdam naar @Herenboeren! 📅 Wanneer? 11 mei 📍 Verzamelpunt: Metrostation Rodenrijs, aan de buszijde Programma […]
Slow Food Professionals naar Telers van de Put
Telers van de Put Broekweg 10, Wijk bij Duurstede, NederlandFelix en Maud verwelkomen de Slow Food Professionals op hun regeneratieve boerderij in Wijk bij Duurstede. Maak je op voor een deep dive in regeneratieve landbouw. En dan is er deze middag speciale gast: fermentatiespecialist Peter van Berckel! Meld je hier aan. Programma 15:45 inloop - Incl. Taart en koffie thee 16:00 Simone heet […]