Op de koffie bij Puur Koffie
Puur Koffie Weverstraat 63, Oosterbeek, NederlandVoor velen van ons is het drinken van koffie een dagelijkse routine. ‘s Ochtends om wakker te worden, tijdens ‘koffietijd’ of een bakkie tussendoor. Tegenwoordig is koffiedrinken ook iets wat je doet in een espressobar. Puur Koffie uit Oosterbeek is er een van, en we mogen bij deze zaak op de koffie komen. We krijgen […]
De Blaarkopkoe: bedreigd Leids immaterieel erfgoed
Scheltema Marktsteeg 1, Leiden, NederlandDe actie ‘Red de Blaarkop’ vraagt om aandacht voor de zeldzame koeienrassen met een bijzondere lezing op maandag 12 februari. Eeuwenlang stonden Blaarkoppen massaal in de polders rond Leiden, als leveranciers voor de Leidse kaas. En de markante Lakenvelders als parkkoe bij landhuizen. Nu zijn er nog enkele duizenden in Nederland. Verdere afname is een grote […]
Wild eten in de Kas, Part II
Kweekland Dalweg 80, Arnhem, NederlandHet is weer winter, dus gaan we wild doen in de kas. Wordt het een nieuwe traditie? Dit jaar is het wilde zwijn het onderwerp op 13 februari 2018, de locatie zal vanaf 18:00 uur geopend zijn. Het is de kas bij Kweekland in Arnhem. Denk er dus aan dat een dikke trui voor extra […]
Aan Tafel – Slow Food Utrecht nodigt uit
De Pronckheer Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2, CothenOp 25/2 slaan Utrechtse professionals de handen ineen tijdens de 'Aan Tafel' bij Streekrestaurant De Pronckheer in Cothen. Eind februari 2018 sluiten Arjan Smit en Inge Stolk, sinds 1995 eigenaren van de Pronckheer, hun à la carte restaurant en schakelen om naar activiteiten voor besloten gezelschappen en hun destilleerderij. Arjan Smit verruilt daarmee zijn koksbuis voor leren schort […]
SAMEN NAAR DE FILM
Bibliotheek Deventer Brink 70, Deventer, OverijsselFilm: "Dansen met gehoornde dames" Koeien zonder antibiotica en vaccinaties maar wel met hoorns; een boerenbodem met alleen natuurlijke mest. Wat zijn de gevolgen voor de Remeker kaas? Jan Dirk en Irene van de Voort uit Lunteren en hun koeien zijn de hoofdrolspelers in deze documentaire van 55 minuten. Klik hier om aan te melden.
ALS WARME BROODJES #20
Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179, Amsterdam, NederlandSlow Food Youth Network Nederland neemt afscheid van Als Warme Broodjes, zoals we dat eigenlijk ook van vlees zouden moeten doen. Althans, voor een groot gedeelte. Want ondertussen weet iedereen het wel: minder vlees eten is goed voor het milieu. Maar hoe bereiken we dat? En als iedereen het weet, waarom doen we het dan […]
Help mee: restaureer de Vischhandel1
Proeflokaal 't Ailand Haven 49, Lauwersoog, NederlandOp zaterdag 10 maart 2018, tijdens NLdoet kunnen vrijwilligers Jan en Barbara Geertsema-Rodenburg (Goede Vissers, Proeflokaal 't Ailand) met het restaureren van een bijzonder stukje geschiedenis. Deze twee actieve Slow Food leden gaan de authentieke zalmdrijver Vischhandel 1, bouwjaar 1903, nieuw leven inblazen. Maar dat kunnen ze niet alleen.Jij kan helpen door op 10 maart […]
LEZING: WAT IS NU GEZOND?
Een handreiking voor ouders van jonge kinderen Lezing georganiseerd door Slow Food IJsselvallei De keuze van een bepaald voedsel of voedingspatroon kan later consequenties hebben in het leven van een kind. Welke voedingskeuzes zijn verstandig en ook nog makkelijk toe te passen? Heidi Bijsterbosch van PuurGezond VoedingsAdvies en lid van Stichting Kind en Voeding legt het […]
ALV SLOW FOOD UTRECHT
Diederichslaan Diederichslaan 25-25a, Driebergen, Utrecht, NederlandOp 18 maart is onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. We zijn deze keer te gast bij de Kraaybeekerhof in Driebergen. Na het 'officiële' gedeelte gaan we genieten van een lunch en een in-/rondleiding door boer Jasper, de nieuwe tuinman. We starten om 11.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur. Binnenkort ontvangt u het definitieve programma inclusief het jaarverslag.
Trio van Slow Food Rotterdam – ZINO – Goede Vissers
Fishy business met Slow Food Rotterdam, zondag 18 maart Zino opent haar deuren opnieuw voor Slow Food Rotterdam, om samen met Jeroen en Irma Bijl (Goede Vissers) een zondagse lunch aan te bieden. Met een verhelderend verhaal over de achtergronden van duurzaam gevangen waddenvis, en hoe die vis op tafel extra fijn tot zijn recht komt […]