Kookworkshop Warme Kerstpuddingen
Hackfort Baakseweg 6, Vorden, NederlandAangeboden door Slow Food IJsselvallei lid Derk Huizinga en De Keuken van Hackfort in Vorden Een hekel aan de kou? Laat je verrassen door ouderwetse warme Kerstpuddingen! Bereid met een flinke scheut rum of kirsch, laten ze je wegzakken in een weldadige roes….een verrukkelijke afsluiting van de maaltijd. Vroeger wisten ze wel wat lekker was. […]
Terra Madre diner 10 december
Kaasboerderij Booij Streefkerk middenpolderweg 63, Streefkerk, NederlandElk jaar vieren wij op 10 december met Terra Madre de verjaardag en oprichting van Slow Food in het Italiaanse Bra, Piëmont. Dit jaar is dat 30 jaar geleden. Reden tot groot feest. In Nederland en wereldwijd … in 160 landen, … 100.000 leden. Deze verjaardag willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wij nodigen […]
SFU Terra Madre-diner bij KookaBarra
KookaBarra Bar à Manger Burgemeester Reigerstraat 29, UtrechtFeestelijk jubileumdiner van Slow Food Utrecht op Terra Madre - 30 jaar Slow Food. Locatie en samenwerking: KookaBarra - bar à manger.
Slow Food Tour in het Rijksmuseum
Rijksmuseum Amsterdam Museumstraat 1, Amsterdam, Noord-Holland, NederlandOp zaterdag 14 december leidt René Zanderink (Ark van de Smaak commissie) je graag rond in het Rijksmuseum. Verwacht een tour van anderhalf uur waarin je 30 tot 40 culinaire schilderijen aanschouwt. René vertelt je alles over deze schilderijen en de Nederlandse keuken. Na afloop van de tour loop je naar Café Welling; een traditioneel […]
Paddenstoelen voor de Kerst
De Zonnegaard, Voorst Appenseweg 7, Voorst, NederlandWat is een kerstmaaltijd zonder bijzondere paddenstoelen? Maar waar zijn ze te koop en hoe smaken ze? Tuinderij De Zonnegaard uit Voorst en Groene Takken uit Wilp combineren hun krachten op zaterdag 21 december om heel veel bijzondere paddenstoelen aan te bieden en te laten proeven. Paddenstoelen zijn gezond, smakelijk en geven een gerecht een […]
Taste the Dutch Masters
Berlijn Berlijn, DuitslandDe Grüne Woche is hét jaarlijkse trefpunt voor de internationale agrarische sector en vindt van 17 - 26 januari plaats in de Messe in Berlijn. Nederland is vertegenwoordigd middels het Holland Paviljoen dat 17 januari door Minister Carola Schouten wordt geopend. Op het paviljoen is er volop aandacht voor de beleidsthema’s van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waaronder de […]
Slow Food Tour in het Rijksmuseum
Rijksmuseum Amsterdam Museumstraat 1, Amsterdam, Noord-Holland, NederlandOp zaterdag 18 januari leidt René Zanderink (Ark van de Smaak commissie) je graag rond in het Rijksmuseum. Verwacht een tour van anderhalf uur waarin je 30 tot 40 culinaire schilderijen aanschouwt. René vertelt je alles over deze schilderijen en de Nederlandse keuken. Na afloop van de tour loop je naar Café Welling; een traditioneel […]
Truffel liefde
filmhuis de Keizer Keizerstraat 78, Deventer, NederlandHeerlijke film en (eventueel diner i.s.m. Restaurant Bouwkunde!) De documentaire Truffel Liefde gaat deze week in première. De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chefkok. Allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel. Maar als we niet uitkijken […]
ALV SLOW FOOD BRABANT| Kick off 2020
RAMSES BIER Thijssenweg 20a, Hooge ZwaluweOp zondagmiddag 16 februari 2020 houden we onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Deze keer zijn we te gast bij de creatieve Brabantse bierbrouwer RAMSES in Hooge Zwaluwe. Aansluitend zijn leden en niet-leden welkom voor een uitgebreide kennismaking met de brouwer, het proces en zijn uiteenlopende bieren met bijpassende lokale Brabantse producten. We hebben een mooi […]
RONDLEIDING & ZO-MI-BO BROUWERIJ RAMSES
RAMSES BIER Thijssenweg 20a, Hooge ZwaluweOp zondagmiddag 16 februari 2020 zijn we te gast bij de creatieve Brabantse bierbrouwer RAMSES in Hooge Zwaluwe. Ramses brouwt bier voor de mensen die van bier houden. Ramses Bieren zijn ‘single hop’ en de mout is biologisch. Indien mogelijk worden er lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en kan […]