SFU aan de Slag: fermentatie workshop van Peter van Berckel

Workshop In deze workshop leer je pickles maken: korte, snelle groentefermentaties voor iedere dag. Deze workshop is het onderwerp waar Peter van Berckel zijn boek over heeft geschreven! In Japan is tsukémono ofwel gepicklede groenten een dagelijks onderdeel van de maaltijd. Ze worden met behulp van een pickle-pers gemaakt. De pers zet gezouten groenten onder druk […]

Kookworkshop Warme Kerstpuddingen

Hackfort Baakseweg 6, Vorden, Nederland

Aangeboden door Slow Food IJsselvallei lid Derk Huizinga en De Keuken van Hackfort in Vorden Een hekel aan de kou? Laat je verrassen door ouderwetse warme Kerstpuddingen! Bereid met een flinke scheut rum of kirsch, laten ze je wegzakken in een weldadige roes….een verrukkelijke afsluiting van de maaltijd. Vroeger wisten ze wel wat lekker was. […]

€29.50

Slow Food Tour in het Rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam Museumstraat 1, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Op zaterdag 14 december leidt René Zanderink (Ark van de Smaak commissie) je graag rond in het Rijksmuseum. Verwacht een tour van anderhalf uur waarin je 30 tot 40 culinaire schilderijen aanschouwt. René vertelt je alles over deze schilderijen en de Nederlandse keuken. Na afloop van de tour loop je naar Café Welling; een traditioneel […]

Paddenstoelen voor de Kerst

De Zonnegaard, Voorst Appenseweg 7, Voorst, Nederland

Wat is een kerstmaaltijd zonder bijzondere paddenstoelen? Maar waar zijn ze te koop en hoe smaken ze? Tuinderij De Zonnegaard uit Voorst en Groene Takken uit Wilp combineren hun krachten op zaterdag 21 december om heel veel bijzondere paddenstoelen aan te bieden en te laten proeven. Paddenstoelen zijn gezond, smakelijk en geven een gerecht een […]

Taste the Dutch Masters

Berlijn Berlijn, Duitsland

De Grüne Woche is hét jaarlijkse trefpunt voor de internationale agrarische sector en vindt van 17 - 26 januari plaats in de Messe in Berlijn. Nederland is vertegenwoordigd middels het Holland Paviljoen dat 17 januari door Minister Carola Schouten wordt geopend. Op het paviljoen is er volop aandacht voor de beleidsthema’s van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waaronder de […]

Slow Food Tour in het Rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam Museumstraat 1, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Op zaterdag 18 januari leidt René Zanderink (Ark van de Smaak commissie) je graag rond in het Rijksmuseum. Verwacht een tour van anderhalf uur waarin je 30 tot 40 culinaire schilderijen aanschouwt. René vertelt je alles over deze schilderijen en de Nederlandse keuken. Na afloop van de tour loop je naar Café Welling; een traditioneel […]

Truffel liefde

filmhuis de Keizer Keizerstraat 78, Deventer, Nederland

Heerlijke film en (eventueel diner i.s.m. Restaurant Bouwkunde!) De documentaire Truffel Liefde gaat deze week in première. De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chefkok. Allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel. Maar als we niet uitkijken […]

€9,50

ALV SLOW FOOD BRABANT| Kick off 2020

RAMSES BIER Thijssenweg 20a, Hooge Zwaluwe

Op zondagmiddag 16 februari 2020 houden we onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Deze keer zijn we te gast bij de creatieve Brabantse bierbrouwer RAMSES in Hooge Zwaluwe.  Aansluitend zijn leden en niet-leden welkom voor een uitgebreide kennismaking met de brouwer, het proces en zijn uiteenlopende bieren met bijpassende lokale Brabantse producten. We hebben een mooi […]

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!