Slow Food on Tour #1
De SophiahoeveDo you wonder how Dutch artisanal cheese is made? Would you like to know the difference between raw milk cheese and non-raw milk cheese? Have you ever seen a Dutch 'Blaarkop' cow? Then tune in on Slow Food on Tour! Meet farmer and cheesemaker Theo On Thursday October 15th, our reporters Jeroen (chef at the […]
Paddenstoelen 2020
Harry De Smaakspecalist Van der Capellenstraat 57, Zwolle, OverijsselHELAAS GEANNULEERD VANWEGE NIEUWE MAATREGELEN D.D. 13-10-2020!! Goed nieuws! Met inachtneming van alle maatregelen rondom het Corona-virus, is het gelukt om een paddenstoelentocht te organiseren en wel op zeer kort termijn, n.l. zondag 18 oktober a.s.! Slow Food Zwolle organiseert op zondag 18 oktober 2020 een paddenstoelentocht in de omgeving van Zwolle. Onder begeleiding van […]
Wildplukken in de herfstvakantie
Speciaal voor kinderen en jongeren, met hun (groot)ouders! Vrijdag 23 oktober om 14.00 uur gaan we wildplukken met Elsje Bruijnesteijn op het landgoed van kasteel Groeneveld in Baarn. Deelnemende kinderen krijgen een tasje met wilde lekkernijen mee naar huis. Elsje is ruim 22 jaar hobbymatig met wildplukken bezig om nieuwe smaken te ontdekken. Sinds 6 […]
Paddenstoelenwandeling – UITVERKOCHT!
Goudbergseweg 15, StrijbeekUpdate 20/10/20, aanvullende info voor de deelnemers: De paddenstoelenwandeling van as zondag gaat door. Uiteraard rekening houdend met alle regels. Tot dan! // Wandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in […]
Aanleg Voedselbos Dongen: Help je mee een boompje planten?
Natuurlijk Tomaat Klein Dongenseweg 81, Dongen, Noord-BrabantEind november/begin december is het zover. Achter de kassen van Natuurlijk Tomaat in Klein Dongen komt een voedselbos! Help je ook met aanplanten? Voor meer info hieronder en/of om jezelf aan te melden: Henriette van den Hoek / 06-30211261 / info@natuurlijktomaat.nl Nog meer biodiversiteit bij Natuurlijk Tomaat Info van Henriette: De laatste tijd zijn we druk bezig geweest […]
Slow Food on Tour #2
De KrekerijHave you ever cooked a grasshopper dish? Do you know what a cricket meat ball tastes like? Will food made of insects become part of our diet in the near future Let's find out during the livestream of Slow Food on Tour! Meet food entrepreneur Sander On Sunday October 29th, our reporters Jeroen (chef at […]
Slow Food Proeverij
Studio Metropolis Pakhuis de Zwijger AmsterdamSlow Food viert feest! Op donderdag 10 december is het Terra Madre Dag: de verjaardag van Slow Food. Om deze feestelijke dag te vieren, nodigt Slow Food Nederland je uit voor een interactieve online proeverij met bijzondere producten uit de Ark van de Smaak. Verwacht een onvergetelijke avond vol verrassende verhalen en smakelijke producten! […]
Crowdfunding boek: ‘De Ark van de Smaak in Nederland’
DONEER EN DRAAG BIJ AAN BEHOUD VAN BIODIVERSITEIT EN GASTRONOMISCH ERFGOED IN NEDERLAND De crowdfunding voor het boek: 'De Ark van de Smaak in Nederland' is van start gegaan. In het rijk geïllustreerde boek komen voedsel, kennis en verhalen over Nederlands gastronomisch erfgoed samen. Tot en met zondag 13 december 2020 kunnen alle supporters van good, clean […]
Online Nieuwjaarsborrel
ONLINE BORREL OP 22 JANUARI 18:00 - 19:30 Graag nodigen we jullie uit voor onze Nieuwjaarsborrel! Net als onze laatste borrel van eind oktober ontmoeten we elkaar online, en bieden we een pakket met interessante producten aan om te proeven. We vertellen daar verhalen bij en horen tijdens de borrel graag jullie ervaringen. Dit keer veel producten vanuit […]
UITGESTELD: KICK-OFF (ALV) & THEMA ROKEN | SAVE THE DATE 28-02-2021
bioboerderij 't Schop Esbeekseweg 2, Hilvarenbeek, Nederland12/02/2021 UPDATE! Helaas moeten wij onze eerste activiteit van 2021 nog even uitstellen...Zodra er meer mag komen we met een nieuwe datum. Hopelijk tot gauw De eerste activiteit van 2021 wordt de Slow Food Brabant kick-off meeting 2021 oftewel de ALV. Deze middag zal plaatsvinden op zondag 28 februari 2021 op bio-boerderij 't Schop met als […]