Online Nieuwjaarsborrel
ONLINE BORREL OP 22 JANUARI 18:00 - 19:30 Graag nodigen we jullie uit voor onze Nieuwjaarsborrel! Net als onze laatste borrel van eind oktober ontmoeten we elkaar online, en bieden we een pakket met interessante producten aan om te proeven. We vertellen daar verhalen bij en horen tijdens de borrel graag jullie ervaringen. Dit keer veel producten vanuit […]
UITGESTELD: KICK-OFF (ALV) & THEMA ROKEN | SAVE THE DATE 28-02-2021
bioboerderij 't Schop Esbeekseweg 2, Hilvarenbeek, Nederland12/02/2021 UPDATE! Helaas moeten wij onze eerste activiteit van 2021 nog even uitstellen...Zodra er meer mag komen we met een nieuwe datum. Hopelijk tot gauw De eerste activiteit van 2021 wordt de Slow Food Brabant kick-off meeting 2021 oftewel de ALV. Deze middag zal plaatsvinden op zondag 28 februari 2021 op bio-boerderij 't Schop met als […]
De kringloop landbouw kieswijzer
Online via LIVECASTKIEZEN VOOR EEN GEZOND EN DUURZAAM VOEDSELSYSTEEM. Door de stikstof-, klimaat- en biodiversiteitscrisis wordt er in aanloop van de verkiezingen veel gesproken over de landbouw. Naast effecten op milieu en klimaat heeft de landbouw ook direct en indirect effect op onze gezondheid. De sector levert ons voedsel, maar kan ook bijdragen aan gezondheidsproblemen als gevolg […]
Algemene Ledenvergadering 11 maart 2021
Graag kondigen we vast de ALV aan: op 11 maart, van 19:30 - 21:30 uur | online Slow Food Amsterdam is een vereniging en community van leden. Sinds 9 maart 2020 hebben we als huidig bestuur het stokje overgenomen van het vorig bestuur, en op 11 maart nodigen we jullie leden uit om terug […]
Reclaim the Seeds
OnlineReclaim the Seeds is een jaarlijks evenement rond zaden en biodiversiteit. Nu de lente in aantocht is, organiseren ASEED, de Fruittuin van West en de stadslandbouw organisatie Cityplot een kleurrijke zadenmarkt met een uniek aanbod aan zaden, wortels, knollen en stekken en veel informatie. Gedurende de dag zijn er allerlei presentaties, praktische workshops en is […]
Food for Thought
OnlineBiologisch Duurzamer, lekkerder, gezonder of marketingtruc? Hoewel de supermarkten er vol van liggen en veel van ons er moeiteloos een paar euro’s extra voor neerleggen, weten we weinig van wat een biologisch product precies is. De term biologisch brengt vaak een mistige zwerm van aannames met zich mee. Is het daadwerkelijk beter om biologisch […]
Smakelijk Texel 2021 april
Texel Hogereind 39, De Waal, Noord-Holland, NederlandOok dit jaar organiseert bioloog en kookboekschrijver René Zanderink op Texel driedaagse culinaire trips: Smakelijk Texel. Maak kennis met de Texelse ingrediënten van de nationale Ark van de Smaak: Texelse schapenkaas (misschien kunnen we een groene variant bedenken) en lamsoorhoning van de Texelse zwarte bij. Daarnaast zullen we genieten van het zilte weide lam, oesters, […]
Smakelijk Texel 2021 april
Texel Hogereind 39, De Waal, Noord-Holland, NederlandOok dit jaar organiseert bioloog en kookboekschrijver René Zanderink op Texel driedaagse culinaire trips: Smakelijk Texel. Maak kennis met de Texelse ingrediënten van de nationale Ark van de Smaak: Texelse schapenkaas (misschien kunnen we een groene variant bedenken) en lamsoorhoning van de Texelse zwarte bij. Daarnaast zullen we genieten van het zilte weide lam, oesters, […]
Actie behoud Lutkemeerpolder op 8 mei
Lutkemeerpolder Etnastraat 52, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsIn september werd al actie gevoerd voor behoud van bioboerderij De Boterbloem i/d Lutkemeerpolder. © Dingena Mol Kom op zaterdag 8 mei 2021 naar de Lutkemeerpolder en laat zien dat van uitstel, afstel moet komen. Geen distributiecentra op vruchtbare landbouwgrond! De Lutkemeerpolder is een eeuwenoud stuk landbouwgrond van 42 hectare bij Osdorp aan de rand […]
Smakelijk Texel 2021 juni
Texel Hogereind 39, De Waal, Noord-Holland, NederlandOok dit jaar organiseert bioloog en kookboekschrijver René Zanderink op Texel driedaagse culinaire trips: Smakelijk Texel. Maak kennis met de Texelse ingrediënten van de nationale Ark van de Smaak: Texelse schapenkaas (misschien kunnen we een groene variant bedenken) en lamsoorhoning van de Texelse zwarte bij. Daarnaast zullen we genieten van het zilte weide lam, oesters, […]