Terra Madre in een kasrestaurant
Landgoed Buitenpost Rijksstraatweg 17A, Twello, NederlandOns jaarlijkse Terra Madre-diner dat we op vrijdag 11 maart a.s. houden in Kasrestaurant Buitenpost, Rijksstraatweg 17A, Twello, is een mooie start om uit de slaapstand van onze community te komen. Vanaf 17 uur krijgen we een kleine rondleiding door de kassen, de tuinderij en de streekwinkel, daarna een borrel en diner in het kasrestaurant. Rond 21 uur sluiten we af. […]
Wildplukwandeling
Het Kralingse Bos Langepad 43, Rotterdam, NederlandZonder het te weten doen we het bijna allemaal: iedereen heeft wel eens bosbessen of bramen geplukt. Want zeg nou zelf, het is toch ook heerlijk om buiten te zijn en je eigen eten bij elkaar te plukken? Ga mee op pad en zie, proef, ruik en ontdek wat er dichtbij de stad zoal aan […]
Brainstorm + masterclass granen
Bakkerij & Restaurant De VeldkeukenHet jaarthema van Slow Food Nederland 2022 is ‘granen’, in alle vormen en maten. We hebben ontzettend veel prachtige oude graansoorten in Nederland, die allemaal hun eigen smaak en structuur hebben, zoals de Sint-Jansrogge. Deze granen willen we bewaren. Sterker nog, we willen dat ze veel meer geteeld, gebruikt en gegeten worden! Afgelopen 15 januari […]
Reclaim the Seeds 2022
Fruittuin van West Tom Schreursweg 48, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsReclaim The Seeds 2022 is aan het ontkiemen! In het weekend van 19 en 20 maart zal deze festiviteit zich voor de zoveelste keer manifesteren in de Fruittuin van West. In de vorm zoals we die kennen, met een zadenmarkt, lezingen en workshops. De plek voor je nieuwe zaadgoed en nog veel meer! Elk jaar organiseert […]
Slow Food A’dam borrel vrijdag 1 april
Terre Lente Westerstraat 55, Amsterdam, NetherlandsBen je er ook bij op onze maandelijkse borrel, iedere 1e vrijdag van de maand, op een inspirerende wisselende 'local food' plek in Amsterdam? Locatie 1 april: Terre Lente - Westerstraat 55H, 1015 LV Amsterdam Het 1e drankje gratis Heerlijke hapjes worden verzorgd. Graag voor donderdag 21:00 uur HIER aanmelden, zodat we een idee hebben […]
Tempeh
De meeste mensen kennen sojatempeh uit de Indonesische keuken of toko, al dan niet smakelijk bereid. In een twee uur durende masterclass komen verschillende aspecten langs over deze wonderbaarlijke samenwerking tussen zwam en boon: van cultuurhistorisch tot microbiologisch tot culinair. Er is ook een proeverij en in demo-stijl wordt het hele maakproces doorlopen. De masterclass […]
Slow Food on Tour #1 – De Sophiahoeve in Warmond
Het Slow Food netwerk is rijk aan producenten, ondernemers, chefs en boeren. Stuk voor stuk dragen zij bij aan behoud van biodiversiteit en zorgen zij - dag in dag uit - voor good, clean en fair voedsel voor iedereen.
Lezing aardpeer
pietje puk leest voor
Smakelijk Texel 2021 JUNI
Ook dit jaar organiseert bioloog en kookboekschrijver René Zanderink op Texel driedaagse culinaire trips: Smakelijk Texel. Maak kennis met de Texelse ingrediënten van de nationale Ark van de Smaak: Texelse schapenkaas (misschien kunnen we een groene variant bedenken) en lamsoorhoning van de Texelse zwarte bij. Daarnaast zullen we genieten van het zilte weide lam, oesters, […]