Feest: Terre Lente 5 jaar

Terre Lente Westerstraat 55, Amsterdam, Netherlands

Dit jaar viert Terre Lente haar eerste lustrum op 24 oktober vanaf 15.00 uur tot in de late uurtjes. Luigi (lid van Slow Food Amsterdam) begon de winkel met 'Nduja (een "pittige" smeerbare salami) en de droom om een intieme plek te creëren waar mensen langs kunnen komen voor iets lekkers met de verhalen daarbij, […]

Lancering aanbevelingen gemeenteraadsverkiezingen

18 Septemberplein, Eindhoven 18 Septemberplein, Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland

De politieke werkgroep van Slow Food Nederland heeft acht aanbevelingen opgesteld, gericht aan alle Nederlandse gemeenten. Op het 18 Septemberplein in Eindhoven op zaterdag 30 oktober om 14:00 zal Slow Food Nederland samenkomen om de aanbevelingen te presenteren. En iedereen is welkom! Ernst Hart, van onze politieke werkgroep, en Nelleke Don, onze voorzitter, zullen hier […]

Verboden Groenten Oogstfeest

Boerderij Landlust Oostgaag 25a, Maasland, Zuid-Holland, Nederland

Op 20 november kan je van 10u- 14u je eigen verboden groenten komen oogsten bij Moestuinderij Het Middenland op het land van Roel en Femke van Buuren de Biologische Boerderij Landlust te Maasland. Op het Middenland teelt professioneel tuinder Bas de Groot voor meer dan 100 oogstgenoten elke week de lekkerste groenten. Bekende, minder bekende […]

Free

PROEF DE ARK, KOOP DE KUNST

De Groene Afslag AMERSFOORTSESTRAATWEG 117, LAREN, Netherlands

LET OP: EVENEMENT VERPLAATST VAN 17 OKTOBER NAAR 21 NOVEMBER! Zondag 21 november zullen wij, Slow Food Nederland, omringd door producenten en telers, met een kraam op de biologische markt bij de Groene Afslag staan. Maar, wij staan er niet om groenten te verkopen. Toos Hartog: de illustrator achter de Ark van de Smaak Op […]

Workshop Droge Worst maken met Wild Vleesch

Rotterdam Noord

Donderdagavond op 2 december organiseert Slow Food Rotterdam samen met Wild Vleesch een workshop waarin deelnemers alles leren over het maken van droge worst. In plaats van 87,50 kunnen leden van Slow Food zich inschrijven voor 75 euro per persoon. Er is plek voor in totaal 12 deelnemers. Tijdens de workshop  maken we gezamenlijk een aantal […]

€75

Terra Madre Inloop Koffie bij Wild Sage Foods

Wild Sage Foods, Amsterdam Ceintuurbaan 228, Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands

Slow Food Amsterdam is organisator van de 'Inloop Koffie' bij Wild Sage Foods. Om Terra Madre te vieren, organiseren we een inloop koffie. We zijn te gast bij Wild Sage Foods: een gloednieuwe minimal-waste, organic food store en Deli aan de Ceintuurbaan 228, Amsterdam. Leuk als jullie - in 3 time slots gereguleerd - aanwaaien! Idee is […]

Terra Madre bij De Dyck in Woubrugge

De Dyck Woudsedijk-Zuid 43, Woubrugge

Nu de horeca met beperkingen moet werken, verplaatsen wij onze Terra Madre-viering van een diner op vrijdagavond 10 december naar een lunch op zondagmiddag 12 december. Wij nodigen jullie van harte uit bij De Dyck in Woubrugge! Vier samen met ons de verjaardag van Slow Food, ter herinnering aan de oprichting van Slow Food eind jaren […]

Presentatie Weespermop

Wispe Brouwerij Herengracht 16, Weesp, Noord Holland, Netherlands

In Wispe Brouwerij (Laurentiuskerk) in Weesp presenteren we op 15 december het resultaat van het onderzoek naar de oorsprong van de Weespermop. Het eerste exemplaar zal door burgemeester B.J. van Bochove van Weesp in ontvangst genomen worden. Na een lezing van Jacques Meerman over de historie en van Cees Holtkamp die vertelt over de ontwikkeling van het recept, kan iedereen proeven. Aansluitend een borrel, met daarbij ook: Wispe Bier, echte Weesper jenever van Anker en kaas van boerderij de Groene Griffioen in Weesp.

Amsterdam Symposium on the History of Food

Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129, Amsterdam

Amsterdam Symposium on the History of Food
11 en 12 februari 2022
Engelstalig.
Het Amsterdam Symposium on the History of Food trekt kenners van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van koken, eten en drinken: een steeds belangrijker en populairder onderzoeksveld binnen verschillende academische disciplines, maar ook buiten de academische wereld.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!