Feest: Terre Lente 5 jaar
Terre Lente Westerstraat 55, Amsterdam, NetherlandsDit jaar viert Terre Lente haar eerste lustrum op 24 oktober vanaf 15.00 uur tot in de late uurtjes. Luigi (lid van Slow Food Amsterdam) begon de winkel met 'Nduja (een "pittige" smeerbare salami) en de droom om een intieme plek te creëren waar mensen langs kunnen komen voor iets lekkers met de verhalen daarbij, […]
Lancering aanbevelingen gemeenteraadsverkiezingen
18 Septemberplein, Eindhoven 18 Septemberplein, Eindhoven, Noord-Brabant, NederlandDe politieke werkgroep van Slow Food Nederland heeft acht aanbevelingen opgesteld, gericht aan alle Nederlandse gemeenten. Op het 18 Septemberplein in Eindhoven op zaterdag 30 oktober om 14:00 zal Slow Food Nederland samenkomen om de aanbevelingen te presenteren. En iedereen is welkom! Ernst Hart, van onze politieke werkgroep, en Nelleke Don, onze voorzitter, zullen hier […]
Workshop zuurdesem broodbakken met oude granen
MBO Rijnland Groen van Prinsterersingel 52, GoudaOp dinsdag 9 november 2021 organiseert Slow Food Groene Hart in samenwerking met Ineke Berentschot een workshop zuurdesem brood bakken met oude granen. Tijdens de workshop leer je een desembrood naturel en één met krenten/rozijnen maken, met meel van biologische oude granen van Boerderij Bijlsma in Nieuw Vennep. Er wordt volkorenmeel van emmer, eenkoorn en […]
Verboden Groenten Oogstfeest
Boerderij Landlust Oostgaag 25a, Maasland, Zuid-Holland, NederlandOp 20 november kan je van 10u- 14u je eigen verboden groenten komen oogsten bij Moestuinderij Het Middenland op het land van Roel en Femke van Buuren de Biologische Boerderij Landlust te Maasland. Op het Middenland teelt professioneel tuinder Bas de Groot voor meer dan 100 oogstgenoten elke week de lekkerste groenten. Bekende, minder bekende […]
PROEF DE ARK, KOOP DE KUNST
De Groene Afslag AMERSFOORTSESTRAATWEG 117, LAREN, NetherlandsLET OP: EVENEMENT VERPLAATST VAN 17 OKTOBER NAAR 21 NOVEMBER! Zondag 21 november zullen wij, Slow Food Nederland, omringd door producenten en telers, met een kraam op de biologische markt bij de Groene Afslag staan. Maar, wij staan er niet om groenten te verkopen. Toos Hartog: de illustrator achter de Ark van de Smaak Op […]
Workshop Droge Worst maken met Wild Vleesch
Rotterdam NoordDonderdagavond op 2 december organiseert Slow Food Rotterdam samen met Wild Vleesch een workshop waarin deelnemers alles leren over het maken van droge worst. In plaats van 87,50 kunnen leden van Slow Food zich inschrijven voor 75 euro per persoon. Er is plek voor in totaal 12 deelnemers. Tijdens de workshop maken we gezamenlijk een aantal […]
Terra Madre Inloop Koffie bij Wild Sage Foods
Wild Sage Foods, Amsterdam Ceintuurbaan 228, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsSlow Food Amsterdam is organisator van de 'Inloop Koffie' bij Wild Sage Foods. Om Terra Madre te vieren, organiseren we een inloop koffie. We zijn te gast bij Wild Sage Foods: een gloednieuwe minimal-waste, organic food store en Deli aan de Ceintuurbaan 228, Amsterdam. Leuk als jullie - in 3 time slots gereguleerd - aanwaaien! Idee is […]
Terra Madre bij De Dyck in Woubrugge
De Dyck Woudsedijk-Zuid 43, WoubruggeNu de horeca met beperkingen moet werken, verplaatsen wij onze Terra Madre-viering van een diner op vrijdagavond 10 december naar een lunch op zondagmiddag 12 december. Wij nodigen jullie van harte uit bij De Dyck in Woubrugge! Vier samen met ons de verjaardag van Slow Food, ter herinnering aan de oprichting van Slow Food eind jaren […]
Presentatie Weespermop
Wispe Brouwerij Herengracht 16, Weesp, Noord Holland, NetherlandsIn Wispe Brouwerij (Laurentiuskerk) in Weesp presenteren we op 15 december het resultaat van het onderzoek naar de oorsprong van de Weespermop. Het eerste exemplaar zal door burgemeester B.J. van Bochove van Weesp in ontvangst genomen worden. Na een lezing van Jacques Meerman over de historie en van Cees Holtkamp die vertelt over de ontwikkeling van het recept, kan iedereen proeven. Aansluitend een borrel, met daarbij ook: Wispe Bier, echte Weesper jenever van Anker en kaas van boerderij de Groene Griffioen in Weesp.
Amsterdam Symposium on the History of Food
Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129, AmsterdamAmsterdam Symposium on the History of Food
11 en 12 februari 2022
Engelstalig.
Het Amsterdam Symposium on the History of Food trekt kenners van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van koken, eten en drinken: een steeds belangrijker en populairder onderzoeksveld binnen verschillende academische disciplines, maar ook buiten de academische wereld.