- Dit evenement is voorbij.
Bierbrouwen Brouwerij De Eenhoorn Zeeland
02, 18^13:00 - 17:30
Bierbrouwen, een eeuwenoud ambacht
Water, mout, hop en gist. Meer ingrediënten zijn niet nodig om een bier te brouwen. Toch komt er meer bij kijken voordat je een amberkleurige triple of een fris witbier kunt uitschenken. Om meer te weten te komen over bierbrouwen nodigt Slow Food Zeeland je van harte uit voor een workshop zaterdag 18 februari 2023. Je leert alles het eeuwenoude ambacht van bierbrouwen en je gaat proeven van het gerstenat. Schrijf je meteen in, het aantal deelnemers is beperkt! Leden betalen 30 euro, niet-leden 40 euro.
Brouwerij De Eenhoorn
Brouwmeester Evert van Dilst van Brouwerij De Eenhoorn zal je in een paar uur durende workshop inwijden in de magische wereld van het bierbrouwen. Met de andere deelnemers maak je een brouwsel, vanaf het schroten tot en met het bottelen. Tussen de bedrijven door proef je de bieren van De Eenhoorn. Uiteraard krijg je daar wat hapjes bij. Als na verloop van tijd het bier op de fles uitgegist is, krijg je een paar flesjes van het bier dat tijdens de workshop is gebrouwen bij je thuisbezorgd.
Diner biologisch restaurant
Evert van Dilst brouwt niet alleen bier, hij is ook chef-kok van Proeflokaal D’Ouwe Smisse. Na afloop van de workshop is het mogelijk te blijven dineren in dit biologisch restaurant in Zonnemaire. Deelname hieraan is voor eigen kosten.
Meedoen?
Wil je meedoen met de workshop, geef je dan op vóór 15 februari 2023 zeeland@slowfood.nl. Leden krijgen voorrang op niet-leden. Wie meteen betaalt is zeker van een plekje. En wil je een tafeltje reserveren voor het diner, geef dat dan bij je aanmelding meteen door.