- Dit evenement is voorbij.
SFU aan de Slag: fermentatie workshop van Peter van Berckel
11, 29^15:00 - 17:30
Workshop
In deze workshop leer je pickles maken: korte, snelle groentefermentaties voor iedere dag. Deze workshop is het onderwerp waar Peter van Berckel zijn boek over heeft geschreven! In Japan is tsukémono ofwel gepicklede groenten een dagelijks onderdeel van de maaltijd. Ze worden met behulp van een pickle-pers gemaakt. De pers zet gezouten groenten onder druk om een snelle verandering te krijgen. Het zout onttrekt vocht en volume aan het product. Het pickleproces duurt slechts een paar uren tot enkele dagen. Je hoeft dus niet weken op resultaat te wachten! Er ontstaat een zeer smakelijk knapperig groentegerecht. In de workshop wordt gewerkt met biologische seizoensgroenten zoals kool, gember en rettich en de smaakmakers zijn ambachtelijke Japanse producten. Je krijgt krijg je theoretische kennis en achtergronden over fermentatie, cultuur, gezondheidsaspecten, producten en techniek en vooral veel pickles maken. Aan het eind van de workshop kun je uiteraard alles proeven en de gemaakte pickels mee naar huis nemen .
Peter van Berckel
Peter van Berckel is fermentatie-expert, natuurvoedingskundige, kok, docent en auteur
Hij geeft veel workshops over fermenteren en vertelt graag over de technieken, culturele achtergronden en gezondheidsvoordelen. Recent verscheen zijn kookboek over fermenteren: Tsukémono – snelle groentefermentaties uit Japan.
Wanneer en waar
Vrijdag 29 november 2019.
Middagworkshop: van 14.00 uur tot 16.30
De workshops vinden plaat in de werkplaats van Peter van Berckel; Arnhemseweg Zuid 228-6 in Amersfoort.
Prijs en aanmelden
Deze workshop is exclusief voor Slow Food leden en kost €45,= Per workshop kunnen er maximaal 8 mensen deelnemen.
Aanmelden kan (tot 20 november) via evenementen@slowfoodutrecht.nl