- Dit evenement is voorbij.
Slow Food Professionals naar Telers van de Put
05, 22^15:45 - 19:00
FreeFelix en Maud verwelkomen de Slow Food Professionals op hun regeneratieve boerderij in Wijk bij Duurstede. Maak je op voor een deep dive in regeneratieve landbouw. En dan is er deze middag speciale gast: fermentatiespecialist Peter van Berckel! Meld je hier aan.
Programma15:45 inloop – Incl. Taart en koffie thee16:00 Simone heet je welkom16:15 rondleiding van Maud & Felix17:00 Demo fermenteren van Peter + proeven18:00 Borrel – incl. Hapjes + drankjes
Over Telers van de Put:
@TelersvandePut is een gemengde regeneratieve boerderij met een moestuin, fruitbomen, kippen, koeien en varkens. Op de vijf hectare willen Maud Kosterman en Felix Hees laten zien dat landbouw anders kan.
De boerderij met een moestuin van ruim 1.500 vierkante meter, voedt wekelijks zo’n 80 lokale bewoners en zij leveren ook groente aan een lokaal restaurant. Daarnaast grazen er op het kruidenrijke grasland een aantal Brandrode runderen, scharrelen er kippen rond en is er een mini-voedselbos. Het bruist van het leven: wilde bijen, vele kruiden, vlinders, kikkers en zelfs steenuilen: deze plek is een paradijs!
Over Peter van Berckel:
Fermenteren is zo oud als de weg naar Tokio en iedere cultuur ter wereld kent een fermentatietraditie. Van cassave bij de Papoea-bevolking op de evenaar tot een hapje kiviaq bij de Inuit in Groenland. En @PetervanBerckel weet er alles van. Als consument en food-professional is hij al bijna dertig jaar verbonden met natuurvoeding. Deze kennis deelt hij in workshops en tijdens ons Slow Food Professional event zal hij een demo verzorgen over fermentatie!
Dit evenement is zowel geweldig als gratis voor leden van de Slow Food Professionals Community. In deze community vinden gelijkgestemde food professionals elkaar, een inspirerend en heel handig netwerk waar ideeën en kennis wordt uitgewisseld. Wil je aansluiten of weten of dit bij jouw past? Kijk dan op Slow Food Professionals.