Ik ben opgegroeid in Athene, Griekenland – hoewel mijn hart altijd bij Kreta zal liggen, waar mijn vader is geboren en getogen. 

Magisch eten & levendige herinneringen

Kreta is een magische plek en eten is daar het allerbelangrijkste. Het is een belediging als je niet gaat zitten en een meze (“klein hapje”) met een shot “Tsikoudia” (de Kretenzische raki) deelt met iedereen, die erom vraagt. En dat wórdt je vaak gevraagd, als je het eiland bezoekt!

Ik heb levendige herinneringen aan de zondagse lunches met het gezin aan tafel; mijn grootmoeder maakte lachend en zingend het eten klaar, de geur van vers gesneden kruiden in de keuken, de eerste hap, die je alleen kunt hebben als íedereen aan tafel zit, geen seconde eerder! Ik koester die momenten samen met mijn grootvader, die me rondleidt in zijn kleine kruidenierswinkeltje; de glazen potten met gedroogde specerijen en kruiden, de naast elkaar gestapelde zakken peulvruchten, het rommelige proces van het opdienen van fetakaas uit de grote houten vaten, en de talloze discussies over eten en koken aan de toonbank.

 

 

Andere keuken, andere kijk

Mijn werk in corporate finance en mijn liefde voor reizen, hebben me over de hele wereld gebracht. Waar ik het meest van hield tijdens al mijn reizen, was de kans om al deze verschillende keukens te proeven, en een beetje meer van de cultuur van het land te begrijpen door middel van eten. Een andere keuken is een andere kijk op het leven.

Ik ben in 2015 in Amsterdam beland, omdat ik verliefd werd op de stad. Een paar jaar geleden begon ik te flirten met het idee om terug te gaan naar mijn roots en zélf iets te gaan doen rond eten.

Tot ik in het nieuwe jaar ineens mede-eigenaar werd van een biowinkel + deli met minimaal afval, hier in Amsterdam! 

 

Tafelmomenten creëren

Bij Wild Sage Foods geloven we dat echte connecties beginnen met eten aan tafel. Onze missie is om sterkere en gezondere gemeenschappen te helpen vormen, door koks* te inspireren om die speciale tafelmomenten te creëren. (*als je een keuken hebt, ben je een kok)

We hebben Wild Sage Foods gecreëerd omdat we geloven dat koken en eten delen met anderen, sterkere menselijke verbindingen vormt en gezondere eetgewoonten bevordert. Dit hoeft niet geavanceerd of ingewikkeld te zijn. Het begint bij de tafelmomenten, die het weefsel van cultuur weven; hetzij door gezinnen die rond een tafel zitten, of door een vriend te vragen om een stoel bij te schuiven. Onze missie werd beïnvloed door onze culturen, waar eten een middel is om liefde en dankbaarheid te tonen. En waar eten ook een link is naar de tradities en gebruiken, die vorm geven aan onze culturen.

 

Amsterdam

Toen we in Amsterdam woonden, hadden we moeite om de hoogwaardige ingrediënten te vinden waarmee we op een handige én duurzame manier die rijke tafelmomenten na konden bootsen. Het stadsleven maakt het zo gemakkelijk om los te komen van het kookproces en de bronnen van voedselingrediënten. Daarom hebben we veel tijd besteed aan het zoeken naar de middelen om ons te verbinden met en te laten inspireren door de lokale ingrediënten en producenten.

 

 

We willen een plek creëren die gezonde, natuurlijke ingrediënten, lokale producenten en gelijkge- stemde mensen samenbrengt om hen tot deze tafelmomenten te inspireren, en ze zo te creëren.

Kom ons opzoeken op Ceintuurbaan 228H in de Pijp Amsterdam of online op: www.wildsagefoods.nl

Nik

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!