Vanaf het moment dat ik in mijn eerste studiejaren lunchkok was, heeft voedsel en het systeem hierachter mijn interesse gewekt. Dit uitte zich op verschillende manieren. 

Allereerst in de vorm van een cateringbedrijf met twee vrienden, genaamd Krème de la Krème. 

Wij verzorgden culinaire thuisdiners, inclusief bediening en wijn. Daarnaast organiseerden wij ook evenementen. Bijvoorbeeld het Nachtdiner, waarbij de verschillende gangen ondersteund werden door culturele programmering. Het koken hield mij zo erg bezig dat ik enige tijd in een avondkeuken heb mogen rondrennen, om de fijne kneepjes van het vak te leren. Ook heb ik mij een tijdje bezig gehouden met het opstellen van een nieuwe voedingsvisie in een woonzorg-instelling, waarbij gezond en voedzaam eten (aan de hand van bouw-, brand- en beschermstoffen) centraal stond.

Opgeleid als historicus zet ik alles waarmee ik bezig ben in perspectief, waaronder de voedsel- vraagstukken van vandaag de dag. Ik kan niet wachten om hier meer over te leren, verbanden te kunnen leggen en na te denken over hoe het wél in elkaar moet zitten. Daarnaast heb ik een grote liefde voor wielrennen. Dit uit zich vandaag de dag in het repareren en opknappen van (race)fietsen, wat tevens nu mijn werk is.

In 2018 had ik het geluk om mee te mogen wielrennen naar Terra Madre – Salone Del Gusto. Ik speelde al langer met het idee om een langere fietstocht in mijn eentje te maken, dus toen dit evenement werd opgezet was ik meteen enorm enthousiast. Niet alleen omdat we in een groep waren, maar ook door alle prachtige tussenstops die we zouden gaan maken bij allerlei mensen die op hun eigen manier bezig waren met het voedselsysteem op weg naar Turijn. Door te fietsen naar een festival die het epicentrum is van de Slow Food beweging, kwamen mijn twee grootste passies samen!

Nu ben ik één van de deelnemers van de SFYN Academie en hoop ik mij verder onder te dompelen in onze complexe voedselwereld om uiteindelijk zo goed mogelijk mijn eigen groene steentje bij te dragen.

Groeten,

Leon

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!