Laura de Grave_fotograaf Jan Bartelsman

 

LAURA DE GRAVE VAN AMSTERDAM KOOKBOEK, NEDERLAND KOOKBOEK EN LEKKER LOKAAL 

 

Dag lieve Slow food leden, als nieuw lid zal ik me even voorstellen! Mijn naam is Laura de Grave, ik ben culinair journalist, kookboeken-auteur en presentator.

 

De afgelopen jaren schreef ik o.a. het Amsterdam kookboek, Nederland kookboek en Lekker lokaal, en voor 24Kitchen en het Algemeen Dagblad maakte ik twee video-series over lokaal eten.

Net als voor het Nederland kookboek crosste ik hiervoor op een elektrische motor door Nederland, en vertelde ik de verhalen achter onze lokale producten en gerechten.

 

 

Tijdens deze reizen ontstond bij mij een missie, namelijk heel Nederland laten zien wat voor prachtige lokale producten en culinair erfgoed we hebben; iets wat natuurlijk volledig overeenkomt met het Slow Food gedachtegoed.

In mijn studentenjaren was ik al lid en stiekem dacht dat ik dat nog steeds was, maar blijkbaar heb ik mijn lidmaatschap ooit – waarschijnlijk toen ik even blut was (ja, je bent freelancer of je bent het niet) – opgezegd.

Nou goed, ik ben superblij dat ik weer lid ben, en heb heel veel zin om samen te werken aan een good, clean en fair voedselsysteem!

 

Bijdrage: Laura de Grave

Reactie: communicatie@slowfoodamsterdam.nl

 

Amsterdam kookboek

Nederland kookboek

Lekker lokaal

24Kitchen

Algemeen Dagblad

 

www.foodwriter.nl

 

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!