De Groene Afslag

 

Je weet toch wat de Groene Afslag is? Zo niet: de Groene Afslag is een nieuwe, groene, kleinschalige woon- en werkwijk bij Crailo,  tevens krachtbron, tevens school for change  (zonder Engels is het leven zinloos), tevens organisator van inspirerende evenementen over voedsel, tevens centrum voor lezingen en workshops, enzovoort.

 

Als het virus het toelaat, start daar in maart 2021 en in samenwerking met Slow Food Nederland de eerste editie van een (jaar)markt voor lokale, duurzame voedselproducenten. Wij-van-de-werkgroep vinden natuurlijk dat we daar ook moeten staan en hebben er alvast een kraam gereserveerd. We gaan er allerlei goede producten verkopen van binnen en buiten onze eigen regio met speciale aandacht voor de Ark van de Smaak. Daarmee willen we Slow Food in het zonnetje zetten en tegelijk extra afzetmogelijkheid bieden voor kleine ambachtelijke makers en telers van bijzondere bonen, Limburgse stroop, de beste kazen en nog veel meer.

 

 

Weesper moppen bakken met Cees Holtkamp, Foodtube

 

EXTRA ATTRACTIE

Als extra attractie zijn we samen met topproducenten twee of drie beproefde producten nieuw leven aan het inblazen: Amsterdamse ossenworst op basis van een 18de-eeuws recept, Weesper moppen van het authentieke amandelmengsel waarvan bijna iedereen de smaak vergeten is, en Amsterdams-joodse  gemberbolussen. Je hoeft dit allemaal niet te onthouden, want we komen er vóór die tijd nog uitvoerig op terug!

 

Weesp, thuisbasis van de moppen

 

Bijdrage: Jacques Meerman

Reactie: communicatie@slowfoodamsterdam.nl

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!