De Ark van de Smaak in Nederland. Het zal je niet zijn ontgaan dat dit een boek is waar duurzaamheid centraal staat. Wij willen die duurzaamheid ook graag tot uiting brengen in het maken van het boek, van begin tot eind. Daarbij hoort ook het drukwerk. Dat zijn voor ons de puntjes op de i. Al snel vonden we drukkerij Tuijtel als de perfecte match. Alle Ark van de Smaak boeken worden op duurzame wijze gedrukt bij Tuijtel in Hardinxveld-Giessendam. Marco van Aggelen van Tuijtel: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. Wij vinden het van belang dat zowel de huidige al de toekomstige generatie op een gezonde en duurzame wijze kan samenleven.”

Foto // Marco van Aggelen , Toos Marie

 

Niet zomaar duurzaam

Drukkerij Tuijtel is de eerste gecertificeerde klimaat-neutrale drukkerij van Nederland. Ten eerste bezit Tuijtel over alle ISO-certificeringen, om aan de minima van milieuvriendelijk produceren te voldoen. Daarnaast biedt Tuijtel de optie om te drukken op PEFC of FSC gecertificeerd papier. Dit zijn twee verschillende systemen, waarbij het papier hoe dan ook afkomstig is van hout uit een duurzaam beheerd bos. Daar blijft het echter niet bij: om écht duurzaam te zijn, geeft Tuijtel ook nog de optie om alle onvermijdelijke CO2 uitstoot te compenseren. Dit wordt gedaan in samenwerking met NatureOffice, een bedrijf dat zich richt op het compenseren van CO2 uitstoot door bijvoorbeeld het aanplanten van bomen of andere klimaatbeschermingsprojecten. In ons geval gebeurt dat in de Biesbosch! Als je onze unieke project-code (NL-001-KLLAT41) invult op de website van NatureOffice, kun je precies zien hoeveel CO2 er is gecompenseerd, en waar dat gebeurt.

Dankzij drukkerij Tuijtel hebben we ervoor kunnen zorgen dat het boek ‘de Ark van de Smaak in Nederland’ zo duurzaam mogelijk wordt gedrukt. En daar zijn we trots op!

Meer weten? Zie Drukkerij Tuijtel.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!