Inderdaad: de kop is eraf. Van de drie Slow Food-waardige producten die we bij onze laatste online borrel gepresenteerd hebben, hebben er al twee een ruimere verspreiding gekregen.

 

Gerookte ossenworst

De gerookte ossenworst met venkel heet tegenwoordig ossenworst 1746 en is nu te koop bij de maker zelf; slager Frans Louman, bij Frank’s Smokehouse en bij de drie winkels van Fromagerie Abraham Kef (‘het gaat hard, we gaan gauw bijbestellen’).

Gemberbolussen

De Amsterdamse gemberbolussen zijn tegenwoordig niet alleen verkrijgbaar bij Vos Kosher Catering in Amstelveen, waar ze gemaakt worden, maar ook op bestelling bij zuurwarenwinkel De Leeuw aan de Vrijheidslaan.

 

Weesper moppen

Blijven alleen de Weesper moppen over. Over hun geschiedenis is nauwelijks iets bekend, maar elders in deze nieuwsbrief schrijft Natascha van der Stelt over koekjes bij de thee en heeft ze het o.a. over makaronnen, een koekje van een paar eeuwen geleden, dat eigenlijk sprekend op de Weesper mop lijkt. Laten we maar eens gaan uitzoeken hoe dat zit. Voorlopig is de vraag of iemand van jullie een avontuurlijke banketbakker kent die weer eens Weesper moppen met de traditionele bittere amandeltjes wil bakken.

Cees Holtkamp heeft zijn hulp al aangeboden! Laat je dus door niets weerhouden.

 

Van dit amandelboompje kwamen de ‘bittere pitten’ die Cees Holtkamp verwerkte in de Weesper moppen van bij de nieuwjaarsborrel. Qua voedselketen kun je niet transparant genoeg zijn!

 

 

Bijdrage:   Jacques Meerman

Reactie:    Communicatie@slowfoodamsterdam.nl

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!