Slow Food Brabant bestrijkt een prachtige streek in Brabant en organiseert voor haar leden gezellige en informatieve activiteiten op het gebied van eten en drinken. Denk aan kookbijeenkomsten waar van regionale (biologische) gerechten wordt genoten, smaakworkshops en bezoeken aan producenten. Leden uit omringende streken die niet bij een community zijn aangesloten, zijn uiteraard van harte welkom! Daarnaast staan leden op lokale evenementen om bijvoorbeeld authentieke producten te laten proeven.
GEBIED
De community van Slow Brabant bestrijkt een groot gebied van Provincie Brabant
CONTACT

TERUGBLIK: WORTELS IN BREDA & DAKLUNCH
Zonovergoten en op een van de mooiste landelijke plekjes van Breda bezochten we afgelopen zondag de zelfoogsttuinderij van Wortels in Breda. Tuinder Veerle vertelde op de akker hoe zij tot dit bijzondere initiatief is gekomen, wat er allemaal bij komt kijken en...
Lees meerTerugblik: ansjovis vrijmibo op de Schelde
Wat een belevenis, de ansjovisvaart op de Binnenschelde! Ten eerste: Wie verwacht er nou dat er ansjovis in de Schelde zwemt?!? En ten tweede wat een bijzondere manier van vissen! Vooraf kregen we een uitgebreide uitleg over hoe het weervissen in zijn werk gaat maar...
Lees meerIt giet aon! Het gaat door! Ansjovis VRIJMIBO op het water!
Beste Deelnemers! Goed nieuws! Zoals de Friezen zeggen: ''It giet aon''! Zo zeggen wij: De ansjovisvaartocht van a.s. vrijdag gaat door! De weersvooruitzichten zijn goed. Al kan het wat nat of winderig zijn. Programma vrijdag 8 juni: 14.45/15:00 uur Ontvangst...
Lees meerTerugblik! Aspergediner op domein De Santspuy!
Beste Slow Foodies en Genieters van puur en lekker eten! Even terugblikken en nagenieten…Tussen de wijn- en aspergevelden beleefden we afgelopen zondag een lekkere maar ook interessante middag op het domein van De Santspuy in Etten-Leur. Wat...
Lees meerNieuw bestuur Slow Food Brabant stelt zich voor
Sinds januari 2018 heeft Slow Food Brabant een nieuw bestuur. Hieronder stellen we ons voor. En, we hebben al mooie activiteiten en lekkere uitjes op de planning staan waar we jullie hopen te ontmoeten. Daarnaast is Brabant in 2018 uitgeroepen tot culinaire regio en...
Lees meerVan Brabantse Grond
Op 16 maart was de aftrap van het Europese Jaar van de Gastronomie. Als onderdeel van We Are Food wordt tien maanden één actueel thema in de schijnwerpers gezet. Zo stond maart in het teken van ''Samen tegen voedselverspilling''. In April 2018 staan de...
Lees meerAGENDA 2020
- 2802
KICK-OFF (ALV) & THEMA ROKEN | SAVE THE DATE!
@ bioboerderij ’t SchopMEER INFO>

BESTUUR
SLOW FOOD

Arie de Haan
Voorzitter