In september werd al actie gevoerd voor behoud van bioboerderij De Boterbloem i/d Lutkemeerpolder.        © Dingena Mol

 

Kom op zaterdag 8 mei 2021 naar de Lutkemeerpolder en laat zien dat van uitstel, afstel moet komen. Geen distributiecentra op vruchtbare landbouwgrond!
De Lutkemeerpolder is een eeuwenoud stuk landbouwgrond van 42 hectare bij Osdorp aan de rand van Amsterdam. Het stadsbestuur wil op deze plek een distributiecentrum bouwen, terwijl de infrastructuur ongeschikt is en er lege distributiecentra om de hoek liggen. Met het oog op klimaatverandering is het bouwen van bedrijventerreinen in groengebieden sowieso waanzin. De tot nu toe geheime bouwer heeft uitstel gevraagd. Wat ons betreft is dit het moment voor het stadsbestuur om daar ook afstel van te maken. Kom ook om deze boodschap kracht bij te zetten!

———————————————————————————————————————————————————————————

Op zaterdag 8 mei van 13 tot 15 uur zullen we duidelijk maken dat er heel veel Amsterdammers zijn die deze plannen niet steunen.
We organiseren een verkennende wandeling in de polder, vertellen over de geschiedenis en de toekomstplannen en gaan tuinieren. Vanzelfsprekend corona-proof. Trek laarzen aan, neem een spade, bomen, zaad, plantjes en spandoeken mee. Samen gaan we de polder weer beplanten. Help mee met mobiliseren, vertel het door en neem je ouders, kinderen, buren of collega’s mee! En vergeet je mondmasker niet. Zie je in de polder!

———————————————————————————————————————————————————————————

Kijk voor meer informatie op:  www.facebook.com/behoudlutkemeer/
———————————————————————————————————————————————————————————
Een groepje volkstuinierders oogst groenten om soep en couscous te koken. © Dingena Mol

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!