Vacature: Bestuurslid Professionals Community

Slow Food is een wereldwijde beweging van consumenten en professionals – zoals boeren, vissers, producenten, koks, docenten en wetenschappers – die de handen ineen hebben geslagen voor een beter voedselsysteem volgens de principes van Good, Clean & Fair. Om het netwerk bij de professionals te versterken, heeft Slow Food Nederland in 2022 al de basis gelegd voor het opzetten van een Professionals Community, voor mensen en bedrijven die beroepsmatig bezig zijn met ons eten. In 2023 wordt deze verder uitgebouwd.

Binnen het bestuur zijn we op zoek naar iemand die het opzetten en onderhouden van deze Professionals Community op bestuurlijk niveau begeleidt.

Wat is de Professionals Community?
De Professionals Community is een netwerk dat de uitwisseling tussen food-professionals faciliteert en stimuleert met als doel het Slow Food gedachtegoed versterkt uit te dragen. De doelgroep van de professionals community zijn food-professionals die zich identificeren met het Slow Food gedachtegoed en bijdragen aan een Good, Clean & Fair-voedselsysteem. Daarnaast geeft aansluiting bij de Professionals Community de professional de mogelijkheid zich te profileren en identificeren met Slow Food.

Functieprofiel
Je bent een strategische denker (HBO/WO), creatieve doener en wordt enthousiast van netwerken en het samenbrengen van mensen. Je hebt affiniteit met de doelstellingen en activiteiten van Slow Food Nederland en wilt een actieve bijdrage leveren aan de groei van Slow Food in Nederland. Je werkt vlot samen met andere professionals en je kunt knopen doorhakken. Tegelijk snap je – in de dynamiek van de vereniging – de kracht van samen, en kun je soepel bestuurlijk draagvlak creëren.

Taken

  • Bestuurlijke eindverantwoordelijkheid voor de op te zetten en onderhouden van de Professionals Community;
  • Inhoudelijk op hoofdlijnen aansturen van parttime community manager;
  • Medeverantwoordelijk zijn voor het besturen van Slow Food in Nederland.


Wat levert je het bestuurslidmaatschap op?

  • Verdieping van je netwerk en nieuwe contacten;
  • Verbreding van je horizon;
  • Ervaring in het aansturen van een vrijwilligersorganisatie.

Tijdbesteding en vergoeding
Het bestuur van Slow Food Nederland vergadert 1 keer per maand in de avond en daarnaast wordt initiatief/deelname/presentie verwacht bij inhoudelijke en verenigingsbijeenkomsten. Indicatie van tijdsbesteding: 4 uur per week (bij aanvang mogelijk intensiever). Het gaat om een vrijwilligersfunctie waaraan geen bezoldiging verbonden is. Wel worden onkosten vergoed.

Enthousiast?
Maak dan met ons een afspraak voor een (digitaal) kennismakingsgesprek. Je kunt daarvoor een mail sturen naar secretaris@slowfood.nl, met een korte omschrijving wie je bent, wat je doet, wat je interesses zijn en je contactgegevens. Een CV en motivatiebrief komen pas in een later stadium aan de orde.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!