ZEELAND

Over community Zeeland

Slow Food Zeeland wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met alle heerlijkheden die de provincie biedt. Zeeland heeft een enorme diversiteit aan voedsel. Uit zee, maar ook van het land. Deze verscheidenheid aan producten moeten we beschermen en koesteren. Biodiversiteit is een belangrijke voorwaarde voor onze toekomst, voor leven op aarde. Slow Food Zeeland zet zich daarvoor in.

Slow Food Zeeland wil een brug slaan tussen boeren en tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Belangrijke thema’s rondom voedsel pakken we aan. Veranderaars, durvers en doeners bieden we een platform. Bij alle activiteiten die we ondernemen houden we rekening met het gedachtengoed van Slow Food, een good, clean & fair voedselsysteem.

Good
Eten dat goed van kwaliteit is, vol van smaak is én gezond.

Clean
Geproduceerd met respect voor mens, dier en natuur.

Fair
Eten dat te koop is voor een eerlijke prijs, zowel voor consument als producent.

Biologisch dynamisch landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen

Biologisch dynamisch landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen

Vanaf ongeveer 1860 boert de familie Van Hootegem rondom Kruiningen bij landbouwbedrijf Meulwaeter. Alex is de vijfde generatie, zijn zoon Emiel inmiddels alweer de zesde. In al die jaren onderging het bedrijf veel veranderingen. Alex en Emiel schuwen het niet om te...

read more
Slow Food Zeeland in de ban van wier

Slow Food Zeeland in de ban van wier

Ellen Schoenmakers van WildWier noemt zichzelf een wierenwaaier. Samen met Guido Krijger oogst ze wekelijks zeewier in de Oosterschelde, de Noordzee en het Veerse Meer. Wat dat wierenwaaien precies inhoudt ondervonden Slow Food Zeeland-leden zaterdag 14 mei 2023 aan...

read more
Slow Food Zeeland maakt een herstart

Slow Food Zeeland maakt een herstart

Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan aan de slag. Deze hernieuwde start ging gepaard met mossels, oesters en een glas wijn, afgelopen 21 mei in het is Zeeuwse Yerseke. Voor veel schelpdierliefhebbers is oesters eten een feest. Dat geldt...

read more

AGENDA

BESTUUR

Anneke van Hootegem

Anneke van Hootegem

Voorzitter

Evert van Dilst

Evert van Dilst

Bestuurslid

René Leenpoel

René Leenpoel

Penningmeester

MARGOT DUBELAAR

MARGOT DUBELAAR

Bestuurslid

Han van de Sandt

Han van de Sandt

Secretaris

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!