We Plant The Future

Eind 2023 heeft het Slow Food biodiversiteitsteam een participatief proces uitgevoerd die ging over dierlijke en plantaardige voedselproductie. De 1e februari 2024 gaat de internationale campagne We Plant The Future van start. Met deze campagne gaat Slow Food nog een stap verder en dagen we duizenden mensen wereldwijd uit om deel te nemen aan een challenge van vier weken.

Het voedsel dat we eten houdt verband met veel uitdagingen over de hele wereld. Miljoenen mensen wereldwijd hebben moeite om toegang te krijgen tot voldoende en gezond voedsel, terwijl een enorme hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen wordt gebruikt voor de productie van industrieel, intensief, ultrabewerkt voedsel van dierlijke oorsprong dat geen rekening houdt met het welzijn van dieren, mensen en de planeet. Er is dringend verandering nodig om te reageren op de impact van de bio-industrie en de intensieve visserij op onze gezondheid, dierenrechten en de planeet.

Veranderende voedselsystemen zullen onze planeet beschermen. Laten we beginnen bij het voedsel op ons bord!

Planting The Future is een challenge die problemen aanpakt die verband houden met voedselsystemen en tips geeft over hoe je deze kunt aanpakken. Bij deze: doe vooral mee!

Wat staat je te wachten?

  • duik diep in ons voedselsysteem en zijn uitdagingen,
  • leer jouw lekkere maaltijden nog duurzamer te maken,
  • wissel met duizenden mensen uit over actie in jouw directe omgeving.
Meer informatie over de We Plant The Future vind je hier.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!