UTRECHT
Slow Food Utrecht is gestart in 2004 en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste communities van Slow Food Nederland. Wie meedoet met Slow Food Utrecht zet zich in voor het behoud van voedselbiodiversiteit en eetcultuur in Nederland. Voor onze leden organiseren we diverse activiteiten met als doel kleinschalige producenten, koks en consumenten uit Utrecht en omgeving bij elkaar te brengen. Dankzij deze activiteiten krijgen leden meer kennis over good, clean en fair eten, lokale producten, producenten en productiemethoden. Daarnaast staat genieten centraal: genieten van good, clean en fair eten. Ook reikt het bestuur jaarlijks de Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uit.
ONZE ACTIVITEITEN
Slow Food Utrecht Aan Tafel
Tijdens Slow Food Utrecht aan Tafel zijn we te gast in een restaurant met een keuken waar good, clean en fair eten de basis van het menu vormt…. Dat is de Slow Food gedachte. Uiteraard horen we dan ook het verhaal achter de producten van de restaurateur. Slow Food Utrecht Aan Tafel wordt ongeveer twee keer per jaar georganiseerd.
Slow Food Utrecht Professionals
Ben je professioneel actief in de foodsector? Dan zijn de netwerkbijeenkomsten van Slow Food Utrecht voor Professionals echt iets voor jou. Het netwerk bestaat uit leden die professioneel in de foodsector actief zijn en zich daarbij laten inspireren door het Slow Food gedachtegoed. Bijvoorbeeld producenten zoals boeren, tuinders en bakkers, maar ook koks, cateraars, restaurateurs, importeurs en journalisten. We hanteren een dubbele doelstelling: het uitwisselen van producten, kennis en ervaring én het organiseren van activiteiten (excursies, workshops, proeverijen). Er is elk seizoen een professionals bijeenkomst op een interessante locatie (vaak bij één van de leden). Meer weten? Neem contact op met Ernst Hart.
Slow Food Utrecht Aan de Slag
Leuke slow food workshops waarbij je zelf niet stil zit? Dat is het idee achter Slow Food aan de Slag. Kijk in de agenda voor de komende workshops en excursies.
Slow Food Utrecht Op Pad
Slow Food Utrecht op Pad is de formule waarbij we op een biologische / streekmarkt staan en koken met de producten van de markt. De doelstelling is tweeledig. Enerzijds willen we de producenten helpen met het verkopen van hun waar door er lekkere dingen van te maken en die gratis uit te delen aan de bezoekers van de markt. Anderzijds willen we met de kraam de naamsbekendheid van Slow Food vergroten en mogelijk nieuwe leden werven.
Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs
De Stimuleringsprijs van Slow Food Utrecht wordt jaarlijks uitgereikt aan een Slow Food waardig initiatief (good, clean and fair) dat stimulering behoeft. Naast een geldprijs (t.w.v. 1 euro per lid van Slow Food Utrecht) zorgt het bestuur van Slow Food Utrecht ook voor extra aandacht voor het initiatief in de media en binnen het netwerk van Slow Food Nederland algemeen en Slow Food Utrecht in het bijzonder. De uitreiking vindt plaats tijdens de algemene ledenvergadering van Slow Food Utrecht.
GEBIED
Community Slow Food Utrecht bestrijkt de gehele provincie Utrecht.
CONTACT
Rondje De Glind met Slow Food Utrecht
Slow Food Utrecht organiseerde een bijzonder bezoek aan drie bedrijven in De Glind. Dit kleine dorpje tussen Leusden en Barneveld is bij velen bekend als het Jeugddorp De Glind, waar de Rudolphstichting actief is in de jeugdzorg. Onze...
8e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs voor educatieteam Herenboeren Willemshoeve
Tijdens een interessant bezoek aan Herenboeren Willemshoeve door een delegatie van bestuur en leden van Slow Food Utrecht is de 8e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uitgereikt aan het Educatieteam van de Willemshoeve. Het Educatieteam...
Geslaagde ALV Slow Food Utrecht
De tijd vliegt, maar onze Algemene Ledenvergadering was weer een mooi moment om met elkaar terug te blikken op het afgelopen jaar en plannen en ideeën uit te wisselen voor de komende tijd. We waren deze keer te gast bij Tuinpark Laakzijde en Land in Zicht (Amersfoort...
AAN TAFEL BIJ ‘T BLOEMENDAELTJE
Eind november schoven zestien deelnemers met Slow Food Utrecht aan bij Bistro 't Bloemendaeltje in Amersfoort. Het menu bestond uit drie gangen zonder vlees of vis, maar met mooie combi's van wintergroenten op diverse manieren bereid. Op ons verzoek was het Gele...
7E SLOW FOOD UTRECHT STIMULERINGSPRIJS VOOR TELERS VAN DE PUT
Tijdens onze ALV hebben we met veel plezier de 7e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uitgereikt. Deze keer vielen de Telers van de Put uit Wijk bij Duurstede in de prijzen. Op de foto de overhandiging van de oorkonde door onze voorzitter Ernst Hart aan de...
Geslaagde ALV Slow Food Utrecht
Onze Algemene Ledenvergadering is weer terug naar het voorjaar, een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en plannen en ideeën uit te wisselen voor de komende tijd. We waren te gast bij Noordertuin in Utrecht. Een prettige plek aan de rand...
Doe mee met SFYN Utrecht in april
Onze jonge collega's van SFYN Utrecht zijn goed bezig! In april organiseren ze twee interessante evenementen die we graag ondersteunen en bij jullie aanbevelen: Op 22 april kun je meehelpen met de 'oogst' van distel en zuring bij Boer Peter in Haarzuilens (hier meer...
6e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs voor Tuinen van Verbinding
Tijdens onze ALV hebben we met veel plezier de 6e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uitgereikt. Deze keer vielen de Tuinen van Verbinding uit Amersfoort in de prijzen. Op de foto de overhandiging van de oorkonde door onze voorzitter Ernst Hart aan Tuinen-voorzitter...
Geslaagde ALV Slow Food Utrecht
Onze Algemene Ledenvergadering was weer als vanouds. Dat betekent: op een interessante en aangename plek als leden onder elkaar zijn en van gedachten wisselen. Dit jaar deden we dat op Terra Madre Day (10 december), de verjaardag van Slow Food. We waren te gast bij...
Aan tafel bij Stadsjochies
Onze avond bij restaurant Stadsjochies in Utrecht bood een enthousiaste rondleiding in de groenten- en kruidentuin, door de kassen en in de ruimte waar kiemen worden geteeld (verticale tuin). In het restaurant werden we na een welkomstcocktail verwend met een mooi en...
AGENDA
- 1012
Slow Food Utrecht aan tafel: Het Lokaal in Amersfoort
@ Het Lokaal18:00 - 22:00MEER INFO>
BESTUUR
SLOW FOOD
Ernst Hart
Voorzitter & coördinator Slow Food Utrecht Professionals
Hugo Rosenberg
Penningmeester
Ellen Rippen
Secretaris
Mia Lageschaar
Evenementencoördinator