Slow Food Nederland lanceert aanbevelingen gemeenteraadsverkiezingen

Slow Food wil dat duurzaam voedsel een integraal onderdeel wordt van gemeentelijk beleid. Daarom heeft onze politieke werkgroep in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, een achttal aanbevelingen opgesteld. Op 30 oktober a.s. lanceren wij onze aanbevelingen aan de Nederlandse gemeenten. Op deze dag zullen ook al onze Communities door het hele land de aanbevelingen opsturen naar hun gemeenten.

 

In Eindhoven wordt het document gepresenteerd

In Eindhoven komen we bij elkaar. Op het 18 Septemberplein zullen we om 14:00 samenkomen om de aanbevelingen te presenteren. En iedereen is welkom! Ernst Hart, van onze politieke werkgroep, en Nelleke Don, onze voorzitter, zullen hier meer vertellen over Slow Food en politiek, en de acht aanbevelingen uitleggen. SFYN Brabant zal hier samen met ons staan. En, we zouden geen Slow Food zijn als er niks te proeven is: een prachtige appel uit de regio, waar er helaas nog maar weinig van worden geteeld: de Brabantse Bellefleur.

De Eindhovense raadsleden zijn uitgenodigd, om hen persoonlijk het document te kunnen overhandigen, en ook de lokale en landelijke pers is uitgenodigd. 

Tijd:
Zaterdag 30 oktober, 14:00

Locatie:
18 Septemberplein, Eindhoven 

Programma:
– Presentatie aanbevelingen door Ernst Hart en Nelleke Don
– Overhandiging aanbevelingen aan raadsleden
– Proeven Brabantse Bellefleur

Meld je hier aan!

 

Onderdeel van Good Food Good Farming actiedagen

Onze manifestatie is een onderdeel van de Good Food Good Farming actiedagen. Gedurende de maand oktober zijn er door de hele EU activiteiten bezig, gericht op een totale verandering en verduurzaming van het EU voedselbeleid. Wij van Slow Food Nederland willen deze verduurzaming stimuleren, op gemeentelijk niveau.

 

           

      

  Dit evenement is gefinancierd door de EU. Slow Food Nederland neemt de volledige verantwoordelijkheid voor alle inhoud van deze pagina.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!