Periodieke gift

Aftrekbare periodieke gift

Slow Food geeft je mogelijkheden voor een aftrekbare periodieke gift. Je mag met onze vereniging een overeenkomst voor een periodieke gift aangaan.

Een periodieke gift is aftrekbaar van je inkomstenbelasting. Wil je liever het formulier handmatig invullen? Download dat dit formulier en stuur het ingevuld en ondertekend naar:

Slow Food Nederland, Windmolenstraat 18, 6981 AZ Doesburg, ter attentie van de secretaris.

Meer weten over een periodieke gift? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

Stap 1 van 6

1. Verklaring gift.

De ondergetekende (naam schenker) verklaart een periodieke gift te doen aan Verenging Slow Food Nederland gevestigd te Doesburg.
Voor en achternaam zoals je wilt aangesproken worden

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht via info@slowfood.nl. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Slow Food Nederland? Schrijf je in voor de maandelijkse Slow Food nieuwsbrief.

 

Wat is een periodieke gift?

Periodieke giften zijn giften die zijn vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst en die je jaarlijks of maandelijks overmaakt aan een ANBI-instelling of een vereniging die voldoet aan bepaalde eisen, over een periode van vijf jaar of langer. Het totale bedrag aan giften per jaar dient ongeveer dezelfde grootte te hebben.

Waarom een periodieke gift?

Een periodieke gift is een aftrekpost voor je inkomstenbelasting. Voor het aftrekken van deze giften gelden geen drempels en een maximum van € 250.000 per jaar. Het hele bedrag is aftrekbaar.

Wanneer is het een periodieke gift?

Volgens informatie van de Belastingdienst moet er aan een aantal eisen voldaan zijn, wil er sprake zijn van een periodieke gift:

 

  • Jaarlijks moet hetzelfde bedrag aan dezelfde vereniging gegeven worden. Het totale bedrag mag ook in één keer betaald worden;
  • Het bedrag wordt voor tenminste 5 jaar vastgelegd. Langer mag ook;
  • Er is vastgelegd wanneer de jaarlijkse gift stopt. Bijvoorbeeld na 5 jaar of na overlijden;
  • De periodieke gift is schriftelijk vastgelegd in een overeenkomst met de vereniging;
  • De vereniging moet tenminste 25 leden en volledige rechtsbevoegdheid hebben, en niet verplicht zijn een aangifte vennootschapsbelasting te doen. Slow Food Nederland voldoet aan die eisen.
Wat is het verschil met een jaarlijkse lidmaatschapscontributie?

Je bent al lid van Slow Food, en je wilt gebruik maken van deze mogelijkheid? Het formulier kan je dan online invullen of downloaden. Kijk in het formulier wel naar de minimum bedragen. Na ondertekening wordt het formulier ook door ons ondertekend en voorzien van een transactienummer en aan je retour gestuurd. De periodieke gift gaat in op de maand waarop je normaal de contributie betaald, tenzij je een andere datum hebt ingegeven.

 

Wil je ons graag ondersteunen, dan is dat ook mogelijk door middel van een periodieke gift. De afwikkeling via het formulier is als boven. Na ondertekening door ons word je ingeschreven in onze administratie.

Zitten er eisen vast aan de hoogte van de gift?

Een overeenkomst voor een periodieke gift kan je met ons aangaan voor tenminste het bedrag van € 60,- per jaar.

Na afloop van de periode zal Slow Food je in de gelegenheid stellen opnieuw een overeenkomst aan te gaan.

Hier kan je berekenen hoeveel je voordeel is. De ingevoerde gegevens worden niet aan ons doorgegeven!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!