Op bezoek in De Glind

Tuinieren en telen in de Glind
Op deze mooie zaterdag zijn we naar een prachtig gebied geweest bij De Glind, ook wel bekend om het jeugddorp waar in 25 professionele gezinshuizen uithuisgeplaatste kinderen en jongeren werken aan hun toekomst en waar de Rudolph stichting een belangrijke rol in speelt.

        

Als eerste deden we De Glinstertuin aan, een kleinschalige ecologische tuinderij. Jos Timmermans vertelde vol passie en toewijding over deze belevingstuin. We hebben diverse kruiden in de thee  kunnen proeven en een pindakaasboom kunnen ruiken. Deze Clerodendrum trichotomum ruikt naar pindakaas als je het blad wat kneust.

Vervolgens liepen we richting Très Jolie, is een biologisch kleinfruitbedrijf waar ze o.a. bessen, bramen, frambozen, aardbeien telen. De dames zijn in 2002 begonnen met een stuk grond en sindsdien opgebouwd tot wat het vandaag de dag is. Een oase van rust waar je kunt genieten wat de natuur te bieden heeft. En ze hebben nog heel wat plannen!

De Landouw was de laatste stop van deze excursiemiddag. Een grote biologische groentetuinderij met maar liefst 9 ha grond. Op dit moment heeft Frank van de Berg nog 2 ha in gebruik, dus ook hij heeft nog grootse plannen en wil er graag van kunnen leven. Momenteel levert hij de groente aan restaurants, winkels en particulieren in de omgeving. Ook wil De Landbouw een plek worden waar jongeren kunnen leren en ontwikkelen.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!