Nieuw: webwinkel Twente op Tafel

Een lang geKOEsterd plan van een van de partners van Slow Food Nederland – Erfgoed Bossem – is nu werkelijkheid. De webwinkel Twente op Tafel is een feit! Via deze online shop kun je het (h)eerlijke rundvlees van het Brandrode Rund – tevens opgenomen in de Ark van de Smaak – bestellen. Van dit oer-Hollandse ras fokt en verzorgt koeboer Dennis een mooie kudde op Erfgoed Bossem.

De Brandroden lopen op kruidenrijke landerijen waar ze in alle rust gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen in een natuurlijke familiekudde. De werkwijze van koeboer Dennis en zijn partner Annette is biologisch gecertificeerd (Skal). Dat betekent dat er geen gebruik gemaakt wordt van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en preventieve antibiotica.

Het vlees waarvoor de dieren uiteindelijk worden gehouden is van hoge kwaliteit. Naast de authentieke raskeuze heeft dit ook te maken met het feit dat de dieren de tijd krijgen om te groeien, lekker buiten te lopen en hun eigen kostje bij elkaar te zoeken. ’s Winters verblijven ze in een ruime hellingstal op stro. Het resultaat is een bijzonder smaakvol, kwaliteitsvlees met een oorspronkelijke structuur, heerlijke geur en fijne malsheid.

Foto van Twente op Tafel - nieuwe webshop. Credit: Twente op Tafel / Erfgoed Bossem

Proeven op de boerderij

Naast de biologische zoogkoeienhouderij bevindt zich op het boerenerf van Bossem een ambachtelijke keuken op hoog niveau. Hier zwaait chefkok Leen de scepter. Onder zijn auspiciën wordt het rundvlees van koeboer Dennis geslacht, gerijpt en verder verwerkt van kop tot staart. Het mooie is: je kunt dat ter plekke op de boerderij komen proeven!

Ambachtelijke vleesproducten via Twente op Tafel

De webwinkel van koeboer Dennis – Twente op Tafel – wordt steeds verder gevuld met mooie, pure delen van het rund (waaronder dry aged), maar ook met huisgemaakte vleesproducten uit de keuken van Leen. Zo vind je er al hamburgers, verse worst, stoofpot en bouillon.

Foto van het Brandrode Rund - Ark van de Smaak ras. Fotocredit: Twente op Tafel / Erfgoed Bossem

Ruimte voor buurboeren

Op Erfgoed Bossem ontvangen Dennis en Annette al jaren gasten in hun verrassende logeeraccommodaties en aan de Twentse table d’hôte. Deze ervaring zorgt ervoor dat ze precies weten waar je de lekkerste streekproducten in Twente kunt vinden. Op de website van Twente op Tafel staat hier al wat informatie over, maar dit hopen ze zeker nog uit te breiden.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!