KOKS ALLIANTIE

SERVE IT TO SAVE IT

De Slow Food Koks Alliantie (voorheen Koks Alliantie) is een netwerk van koks die zich sterk maken voor good, clean en fair voedsel. Ze werken bijvoorbeeld met lokale en duurzame ingrediënten, koken zonder voedselverspilling, bereiden van kop-tot-kont en/of koesteren hun liefde voor producten uit de Ark van de Smaak. Door het serveren van deze producten wordt de belangstelling ervoor weer aangewakkerd. ‘Serve it to save it’, is het idee.

Koks nemen deel aan de Alliantie om hun landelijke en internationale netwerk van Slow Food koks te versterken; om samen met kleinschalige producenten te werken aan een beter voedselsysteem; om de verhalen van de bijzondere herkomst van het eten over te brengen op de gasten én om zich te onderscheiden. Tegelijk maakt het brede publiek kennis met verrukkelijke streekgerechten en de rijkdom van onze agrobiodiversiteit.

Koks

Maak kennis met de Nederlandse Koks Alliantie

JEROEN VAN NIJNATTEN

Traiteur
Als traiteur, chef aan huis en luxe cateraar ben ik al 15 jaar verbonden met Slow Food. Het gedachtegoed van Slow Food past bij mijn werk. Mijn projecten zijn maatwerk, waardoor ik rekening kan houden met seizoensgebonden producten, bijvoorbeeld uit de Ark van de Smaak. Door op deze wijze te werken en met Slow Food in contact te zijn blijf ik scherp over wat er op culinair gebied gebeurt, zowel bij de producenten als de verwerkers (slagers, bakkers, stroopstokers e.d.). Daarnaast ben ik als kok de verbinding, een soort intermediair, tussen producent en consument. Door bij groepen mensen te koken en het verhaal te vertellen over Slow Food producten en andere streekproducten, betrek je mensen bij het gedachtegoed van een betere wereld met diversiteit en smaak, en je laat het ze ook nog eens proeven!

Contact opnemen?

Voor algemene vragen kun je contact opnemen met alliantie@slowfood.nl. Voor contact met individuele bestuursleden, zie het bestuur.
“Wil je meer weten over ‘Good, Clean & Fair’ voedsel voor iedereen? Heb je een vraag? Of wil je gewoon in contact komen met mensen van onze vereniging? Neem contact met ons op.”
Bianca van der Ham

Bestuurslid communicatie

Filters openen

Afstand: 0km

Communities

Kies je categorie

Productgroep

Ark van de Smaak

Slow Food Professionals

Resultaten

OOK DEELNEMEN AAN DE KOKS ALLIANTIE?

Zet jij ook graag good, clean & fair voedsel op de kaart en wil jij je als kok aansluiten bij het netwerk van de Slow Food Koks Alliantie? Laat dan je e-mailadres achter en dan nemen wij contact met je op.

4 + 11 =

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!