SERVE IT TO SAVE IT
De Slow Food Koks Alliantie (voorheen Koks Alliantie) is een netwerk van koks die zich sterk maken voor good, clean en fair voedsel. Ze werken bijvoorbeeld met lokale en duurzame ingrediënten, koken zonder voedselverspilling, bereiden van kop-tot-kont en/of koesteren hun liefde voor producten uit de Ark van de Smaak. Door het serveren van deze producten wordt de belangstelling ervoor weer aangewakkerd. ‘Serve it to save it’, is het idee.
Koks nemen deel aan de Alliantie om hun landelijke en internationale netwerk van Slow Food koks te versterken; om samen met kleinschalige producenten te werken aan een beter voedselsysteem; om de verhalen van de bijzondere herkomst van het eten over te brengen op de gasten én om zich te onderscheiden. Tegelijk maakt het brede publiek kennis met verrukkelijke streekgerechten en de rijkdom van onze agrobiodiversiteit.
Koks
Maak kennis met de Nederlandse Koks Alliantie

JEROEN VAN NIJNATTEN
Als traiteur, chef aan huis en luxe cateraar ben ik al 15 jaar verbonden met Slow Food. Het gedachtegoed van Slow Food past bij mijn werk. Mijn projecten zijn maatwerk, waardoor ik rekening kan houden met seizoensgebonden producten, bijvoorbeeld uit de Ark van de Smaak. Door op deze wijze te werken en met Slow Food in contact te zijn blijf ik scherp over wat er op culinair gebied gebeurt, zowel bij de producenten als de verwerkers (slagers, bakkers, stroopstokers e.d.). Daarnaast ben ik als kok de verbinding, een soort intermediair, tussen producent en consument. Door bij groepen mensen te koken en het verhaal te vertellen over Slow Food producten en andere streekproducten, betrek je mensen bij het gedachtegoed van een betere wereld met diversiteit en smaak, en je laat het ze ook nog eens proeven!
Contact opnemen?
Gebruik het filter
Afstand: 0km
Communities
Kies je categorie
Productgroep
Ark van de Smaak
Slow Food Professionals
Resultaten
OOK DEELNEMEN AAN DE KOKS ALLIANTIE?
Zet jij ook graag good, clean & fair voedsel op de kaart en wil jij je als kok aansluiten bij het netwerk van de Slow Food Koks Alliantie? Laat dan je e-mailadres achter en dan nemen wij contact met je op.