Gezocht: bestuurslid ‘professionals’

Ben je een positieve verbinder en wil je je inzetten voor het behoud en de promotie van biodivers gastronomische erfgoed en voor het versterken van het netwerk van koks, producenten en andere professionals in “food”? Meld je dan aan!
.
Wat doe je als bestuurslid “professionals”?
In deze vrijwillige functie maak je deel uit van het bestuur van Slow Food Nederland, dat het landelijk beleid van Slow Food in Nederland vormgeeft en uitvoert en de internationale beweging met de diverse communities in Nederland verbindt. Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren en tuinders, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Als bestuurslid “professionals” onderhoud je contacten met foodprofessionals en met andere organisaties waar Slow Food mee samenwerkt. Samen met hen bekijk je hoe we een good, clean and fair voedselsysteem dichterbij kunnen brengen.
.
Een belangrijke pijler van Slow Food is het behoud en de promotie van biodivers gastronomisch erfgoed, onder andere door middel van de Ark van de Smaak, de Presidia en de Koks Alliantie. Als bestuurslid “professionals” ben je de contactpersoon in het bestuur voor de commissies die zich daarmee bezighouden.
.
Wat vragen we?
Een positieve en verbindende bijdrage aan het netwerk van professionals in Nederland, aan de diverse commissies en communities, en aan het bestuur van Slow Food Nederland. We verwachten dat je in ieder geval 4 uur per week besteedt aan deze functie, maar meer mag en kan ook!
.
Wat bieden we?
Een leuk en divers bestuursteam; interessante contacten met het netwerk en met andere organisaties; een kans om een actieve bijdrage te leveren aan good, clean & fair voedsel voor iedereen. Het gaat om een vrijwilligersfunctie. Er is geen bezoldiging aan verbonden, maar onkosten kunnen worden gedeclareerd.
.
Ben je geïnteresseerd en ben je minimaal 1 jaar lid van Slow Food Nederland? Dan horen we graag van je! Stuur je CV en motivatiebrief naar info@slowfood.nl. Wil je eerst wat meer informatie? Ook dan kan je mailen naar info@slowfood.nl.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!