SERVE IT TO SAVE IT
De Slow Food Chefs Alliantie is een netwerk van koks die zich sterk maken voor good, clean en fair voedsel. Ze werken bijvoorbeeld met lokale en duurzame ingrediënten, koken zonder voedselverspilling, bereiden van kop-tot-kont en/of koesteren hun liefde voor producten uit de Ark van de Smaak: authentiek regionale gewassen en rassen die tot ons culinair erfgoed behoren, gemaakt door kleinschalige producenten. Serve it to save it, is het idee.
Koks nemen deel aan de Chefs Alliantie om hun landelijke en internationale netwerk van Slow Food chefs te versterken, om samen met kleinschalige producenten te werken aan een beter voedselsysteem, om de verhalen van de bijzondere herkomst van het eten over te brengen op de gasten én om zich te onderscheiden. Tegelijk maakt het brede publiek kennis met verrukkelijke streekgerechten en de rijkdom van onze agrobiodiversiteit.

VIND EEN ALLIANTIE-CHEF BIJ JOU IN DE BUURT
De Slow Food Chefs Alliantie is een internationaal netwerk dat is opgericht in 2009 en heeft meer dan 400 leden in 19 landen.
Bekijk de kaart en ontdek Nederlandse chefs die zijn aangesloten bij de Chefs Alliantie.
Chef Marnetta Braks
De Hofkaemer
5571 CC
Bergeijk (Noord-Brabant)
Telefoonnummer
Website
Chef Josua Oechies
Chef René van der Veer
De Veldkeuken
3981HD
Bunnik
Telefoonnummer
Website
Chef Geert Burema
Merkelbach
1097 BS
Amsterdam
Telefoonnummer
Website
Chef Fabio Antonini
Pianeta Terra
1017 BA
Amsterdam
Telefoonnummer
Website
Chef Nel Schellekens
Het Keunenhuis
Wooldseweg 127
7108 AA
Winterswijk
Website
Chef Barbara Geertsema
Chef Theo Sigmond
De Steenen Tafel
6822 LV
Arnhem
Telefoonnummer
Website
Chef Willem Schaafsma
Eindeloos
8911 LA
Leeuwarden
Telefoonnummer
Website
Chef Ben Aerts
Restaurant
De Zwaan
Grote Markt 4
5801 BL
Venray
Telefoonnummer
047-8513400
Website
www.hotel-de-zwaan.nl
Chef Peter-Paul van den Breemen
Restaurant
Food from the Woods
Helfrichstraat 33
7311JB
Apeldoorn
Telefoonnummer
06-37335332
Website
http://www.foodfromthewoods.nl/
Chefs Anner en Reinier
Restaurant
De Dyck
Woudsedijk-Zuid 43
2481 NB
Woubrugge
Telefoonnummer
0172-500590
Website
www.dedyck.nl
Chef Kenneth Tjong Ayong
Restaurant
Kom Eten
Kerkstraat 22
2355 AE
Hoogmade
Telefoonnummer
071-5012220
Website
www.kometeninhoogmade.nl
Chef Jean Thoma
Chef Sjanie de Geus
Restaurant
De Watergeus
Simon van Capelweg 10
2431 AG
Noorden
Telefoonnummer
0172-408398
Website
www.dewatergeus.nl
Chef Martin Berkelmans
Restaurant
Pollevie
Hofvijver 2B
5223 MC
’s Hertogenbosch
Telefoonnummer
073-5184646
Website
www.pollevie.nl
Chef DP Arkenbout
Restaurant
Brasserie Vluchthaven
Zijpe 1
4311 RK
Bruinisse
Telefoonnummer
0111-481228
Website
devluchthaven.nl
Chef Jos Timmer
Restaurant
De Kas
Kamerlingh Onneslaan 3
1097 DE
Amsterdam
Telefoonnummer
+31204624562
Website
www.restaurantdekas.nl
Traiteur Jeroen van Nijnatten
Traiteur
Abstederdijk 233
3582 BJ
Utrecht
Telefoonnummer
06 512 229 73 of 030-2304338
Website
www.jeroenvannijnatten.nl/
CHEFS OVER SLOW FOOD

Geert Burema
Chef Restaurant Merkelbach
“Ik kook al 30 jaar in keukens in en om Amsterdam. 8 jaar geleden ben ik restaurant Merkelbach gestart in het 17de eeuwse Huize Frankendael, het laatste buitenhuis van Amsterdam. Ik besteedde altijd al veel aandacht aan de inkoop van kwaliteits-ingrediënten voor ons menu. Ook vind ik het belangrijk om goed contact te hebben met mijn leveranciers en de producenten van de producten die ik gebruik. Dat zou voor iedere chef vanzelfsprekend moeten zijn, daarom ben ik mede-initiatiefnemer van de Slow Food Chefs Alliantie in Nederland.”

Josua Oechies
Chef Bistronomie Vidiveni
“Ik hou van het samenwerken en uitwisselen binnen Slow Food, met zowel chefs als producenten. Samen zetten we ons in voor een verregaand besef van seizoensgebonden en lokaal eten. Als je bij Vidiveni komt eten, wil ik dat je, bijvoorbeeld in december, de lokale winter proeft. Dat kan ik door samen te werken met onze ´local heroes´, allemaal lokale producenten. Als chef ben je een beetje van alles; bakker, slager, boer, etc. Maar die producenten besteden hun hele leven aan het doen van één ding! Daarom kijk ik misschien nog wel meer naar hen voor inspiratie dan naar andere chefs. En dat vind ik allemaal binnen Slow Food.”

OOK DEELNEMEN AAN DE CHEFS ALLIANTIE?
Zet jij ook graag good, clean & fair voedsel op de kaart en wil jij je als kok aansluiten bij het netwerk van de Slow Food Chefs Alliantie? Laat dan je e-mailadres achter en dan nemen wij contact met je op.