


Onze Jean Thoma heeft een Groene Ster!
Voor het eerst werden ze dit voorjaar uitgereikt: groene Michelinsterren voor duurzame gastronomie. Twee Limburgse restaurants krijgen ze: Aan Sjuuteeänjd in Schinnen en ONE in Roermond. De groene sterren zijn geen reguliere sterren zoals we ze allemaal kennen, maar...
Interview met Slow Food chef René van der Veer over brood van emmertarwe
Van Limburgse perenappelstroop tot Zeeuwse platte oester en van emmertarwe tot Soester knol, Nederland beschikt over bijzondere regionale producten. Door middel van de Ark van de Smaak bevordert Slow Food de consumptie van deze producten. De Ark van de Smaak bestaat...
#kieslokaal on tour: zeebaars uit Lauwersoog
Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en gaat – met...
#kieslokaal on tour: witflora kaas uit Zevenaar
Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en gaat – met...