Gezocht: Ambitieuze secretaris voor Ark van de Smaak

De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Het bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar onlosmakelijk verbonden zijn met de cultuur, natuur en geschiedenis van een gebied. Zoals de Texelse honingbij, Westlandse tafeldruiven of de Brabantse Bellefleur.

In 2021 kwam het Ark van de Smaak boek uit met 100 producten. Maar daarmee is het werk van de Ark niet af! Er zijn nog veel meer prachtige producten die een plek in de Ark verdienen. En daar hebben we jouw hulp hard bij nodig!

We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om de Ark van de Smaak commissie te ondersteunen en zelf een vinger in de pap te hebben.

Wat ga je zoal doen?

  • Je bent verantwoordelijk voor de producten die genomineerd zijn: van nominatie tot publicatie.
  • Je ondersteunt of doet de communicatie over Ark producten en producenten.
  • Je houdt contact met producenten en zorgt dat de gegevens van producenten en producten up to date zijn.
  • Je helpt proeverijen van genomineerde producten te organiseren.

Je besteedt gemiddeld 4 uur per week aan je werkzaamheden. Het gaat om een vrijwilligersfunctie. De Ark van de Smaak Commissie beoordeelt nominaties voor de Ark van de Smaak en zoekt ook zelf actief naar producten die in aanmerking komen. De commissie ondersteunt verder Slow Food Nederland, de koks alliantie en de communities met de promotie en het gebruik van de producten en van (voedsel) biodiversiteit in het algemeen.

Heb je interesse en wil je meer weten? Neem dan contact op met extern@slowfood.nl of app of bel met Stella Bronwasser, bestuurslid Ark van de Smaak: 06 – 15390874.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!