VEELGESTELDE VRAGEN
Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht via dit contactformulier. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Slow Food Nederland? Schrijf je in voor de maandelijkse Slow Food nieuwsbrief.
Wat betekent good, clean en fair ?
Wanneer is Slow Food opgericht?
Welke organisatiestructuur heeft Slow Food Nederland?
Hoe word ik lid?
Meld je hier aan
Met jouw lidmaatschap steun je onze wereldwijde beweging én kan je diverse Slow Food-activiteiten bezoeken. Ook informeren we onze lokale Slow Food communities over je lidmaatschap, zodat ze je relevante informatie kunnen toesturen. Daarnaast ontvang je de maandelijkse nieuwsbrief in je inbox met de laatste ontwikkelingen en de leukste events van Slow Food communities bij jou in de
buurt.
Naast deze voorbeelden steun je met jouw lidmaatschap ook andere internationale Slow Food activiteiten. Ook in jouw regio vinden activiteiten plaats. Gepassioneerde vrijwilligers brengen producenten en consumenten samen. Dat doen ze door smaakvolle, inspirerende events, workshops, lezingen en proeverijen te organiseren. Met als doel het Slow Food gedachtegoed te verspreiden. Je vindt jouw community op www.slowfood.nl.
Privacy
Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief?
Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
Wat zijn Slow Food communities?
Wat is de Slow Food Koks Alliantie?
Wat is de Ark van de Smaak?
Waar moet een Ark van de Smaak-product aan voldoen?
2. Producten moeten over een specifiek kwaliteit beschikken m.b.t. smaak. Smaakkwaliteit wordt in dit verband gedefinieerd in de context van lokale tradities en gebruiken.
3. Producten moeten verbonden zijn aan een specifiek gebied; een herinnering of identiteit van een groep en lokale, traditionele kennis.
4. Producten moeten in kleine hoeveelheden geproduceerd worden.
5. Producten moeten in hun bestaan bedreigd worden.
Wie kan een product nomineren voor de Ark van de Smaak?
Iedereen kan een product nomineren voor de Ark van de Smaak. Hiervoor hoef je geen expert te zijn of lid van Slow Food. Het product kan uit de eigen regio of het eigen land komen, maar ook een product dat je tijdens je vakantie hebt gezien en geproefd, kan worden genomineerd. Het is verstandig van te voren contact op te nemen met de Ark van de Smaak commissie om te voorkomen dat je een product nomineert dat eerder als is afgewezen. Je kan een product nomineren voor de Ark van de Smaak via het nominatie-formulier (klik op de link en scroll naar beneden).
Wat zijn Slow Food Presidia?
Zowel internationaal als in Nederland werkt Slow Food aan het Presidium project.
Een Presidium is een samenwerkingsverband tussen een groep producenten rondom eenzelfde product en/of productiemethode. Producten zijn onderdeel van de Ark van de Smaak. Samen houden de leden van het Presidium het product, de productiemethode en/of een bijbehorend ecosysteem in leven.
Bekijk alle Presidia wereldwijd
Hoe start je een Slow Food Presidium?
Als de aanvraag compleet en ontvankelijk is, bestaat de volgende stap uit een bezoek aan de lokale coördinatoren en geïnteresseerde producenten. De delegatie bestaat uit Nederlandse en Italiaanse experts. Dit bezoek heeft tot doel een goed beeld te krijgen van de lokale situatie, om het potentieel van het product te leren kennen en de mogelijke problemen te identificeren.
Hierna wordt een productieprotocol opgesteld, volgens de regels van the Slow Food Foundation for Biodiversity voor de verschillenden productcategorieën. In dit productieprotocol wordt gedetailleerd beschreven hoe en onder welke voorwaarden het product geproduceerd wordt. Dit productieprotocol moet door the Slow Food Foundation for Biodiversity in Italië worden goedgekeurd.
Neem voor meer informatie contact op via: arkvandesmaak@slowfood.nl
Wat is SFYN/Slow Food Youth Network?
*SFYN Nederland heette voorheen Youth Food Movement (YFM).
Hoe wordt Slow Food gefinancierd?
Kan ik het Slow Food logo gebruiken?
De logo’s van Slow Food zijn geregistreerde merknamen en mogen niet door derden worden gebruikt.
IBAN en BIC
BIC is een code voor internationale betalingen (Bank Identifier Code, ook wel SWIFT-adres genoemd). Als je geld wilt overmaken naar een ontvanger buiten Europa, kan het zijn dat je een BIC nodig hebt.
Slow Food’s BIC is RABONL2U
Lidmaatschap opzeggen
VEELGESTELDE VRAGEN
Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht via dit contactformulier. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Slow Food Nederland? Schrijf je in voor de maandelijkse Slow Food nieuwsbrief.
Wat betekent good, clean en fair ?
Wanneer is Slow Food opgericht?
Welke organisatiestructuur heeft Slow Food Nederland?
Hoe word ik lid?
Meld je hier aan
Met jouw lidmaatschap steun je onze wereldwijde beweging én kan je diverse Slow Food-activiteiten bezoeken. Ook informeren we onze lokale Slow Food communities over je lidmaatschap, zodat ze je relevante informatie kunnen toesturen. Daarnaast ontvang je de maandelijkse nieuwsbrief in je inbox met de laatste ontwikkelingen en de leukste events van Slow Food communities bij jou in de
buurt.
Naast deze voorbeelden steun je met jouw lidmaatschap ook andere internationale Slow Food activiteiten. Ook in jouw regio vinden activiteiten plaats. Gepassioneerde vrijwilligers brengen producenten en consumenten samen. Dat doen ze door smaakvolle, inspirerende events, workshops, lezingen en proeverijen te organiseren. Met als doel het Slow Food gedachtegoed te verspreiden. Je vindt jouw community op www.slowfood.nl.
Privacy
Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief?
Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
Wat zijn Slow Food communities?
Wat is de Slow Food Koks Alliantie?
Wat is de Ark van de Smaak?
Waar moet een Ark van de Smaak-product aan voldoen?
2. Producten moeten over een specifiek kwaliteit beschikken m.b.t. smaak. Smaakkwaliteit wordt in dit verband gedefinieerd in de context van lokale tradities en gebruiken.
3. Producten moeten verbonden zijn aan een specifiek gebied; een herinnering of identiteit van een groep en lokale, traditionele kennis.
4. Producten moeten in kleine hoeveelheden geproduceerd worden.
5. Producten moeten in hun bestaan bedreigd worden.
Wie kan een product nomineren voor de Ark van de Smaak?
Iedereen kan een product nomineren voor de Ark van de Smaak. Hiervoor hoef je geen expert te zijn of lid van Slow Food. Het product kan uit de eigen regio of het eigen land komen, maar ook een product dat je tijdens je vakantie hebt gezien en geproefd, kan worden genomineerd. Het is verstandig van te voren contact op te nemen met de Ark van de Smaak commissie om te voorkomen dat je een product nomineert dat eerder als is afgewezen. Je kan een product nomineren voor de Ark van de Smaak via het nominatie-formulier (klik op de link en scroll naar beneden).
Wat zijn Slow Food Presidia?
Zowel internationaal als in Nederland werkt Slow Food aan het Presidium project.
Een Presidium is een samenwerkingsverband tussen een groep producenten rondom eenzelfde product en/of productiemethode. Producten zijn onderdeel van de Ark van de Smaak. Samen houden de leden van het Presidium het product, de productiemethode en/of een bijbehorend ecosysteem in leven.
Bekijk alle Presidia wereldwijd
Hoe start je een Slow Food Presidium?
Als de aanvraag compleet en ontvankelijk is, bestaat de volgende stap uit een bezoek aan de lokale coördinatoren en geïnteresseerde producenten. De delegatie bestaat uit Nederlandse en Italiaanse experts. Dit bezoek heeft tot doel een goed beeld te krijgen van de lokale situatie, om het potentieel van het product te leren kennen en de mogelijke problemen te identificeren.
Hierna wordt een productieprotocol opgesteld, volgens de regels van the Slow Food Foundation for Biodiversity voor de verschillenden productcategorieën. In dit productieprotocol wordt gedetailleerd beschreven hoe en onder welke voorwaarden het product geproduceerd wordt. Dit productieprotocol moet door the Slow Food Foundation for Biodiversity in Italië worden goedgekeurd.
Neem voor meer informatie contact op via: arkvandesmaak@slowfood.nl
Wat is SFYN/Slow Food Youth Network?
*SFYN Nederland heette voorheen Youth Food Movement (YFM).
Hoe wordt Slow Food gefinancierd?
Kan ik het Slow Food logo gebruiken?
De logo’s van Slow Food zijn geregistreerde merknamen en mogen niet door derden worden gebruikt.
IBAN en BIC
IBAN is de afkorting voor International Bank Account Number en bestaat uit achttien letters en cijfers. Je vindt je IBAN op je bankafschriften en op je betaalpas. Slow Food’s IBAN is:
Slow Food NL
NL50 TRIO 0320 3421 23
BIC is een code voor internationale betalingen (Bank Identifier Code, ook wel SWIFT-adres genoemd). Als je geld wilt overmaken naar een ontvanger buiten Europa, kan het zijn dat je een BIC nodig hebt.
Slow Food’s BIC is TRIONL2U