Fruit in Vreeland
Vreedenhorst Bergseweg 18, Vreeland, NederlandGa met ons mee naar de historische buitenplaats Vreedenhorst in Vreeland. De buitenplaats omvat 8 hectare en is op hedendaagse wijze ingericht in oude stijl. Natuurontwikkeling staat hierbij centraal. In de boomgaard zijn maar liefst 110 verschillende soorten hoogstamfruitbomen te vinden. We worden ontvangen door Kees Korthals […]
Kaas & Eau de vie proeverij i.s.m. Kaasfort Amsterdam & Café Welling
Café Welling J.W. Brouwerstraat 32, AmsterdamJe bent van harte uitgenodigd voor deze unieke proeverij van heerlijke lokale kazen van Kaasfort Amsterdam, gecombineerd met Nederlandse eau de vie’s van Stokerij Lubberhuizen. Wij zij alvast enthousiast! Zet de datum alvast in je agenda. Je kunt je HIER aanmelden Locatie: Café Welling Adres: J.W. Brouwerstraat 32, 1071 LK Amsterdam Route Tijd: […]
Op het menu: Politiek
De Nijverheid Nijverheidskade 15, Utrecht, Nederland'Voting with your fork' hoe doe je dat eigenlijk? Onder welke politieke thema’s gaat het thema voedsel schuil? Hoe kun je via de politiek de toekomst van ons voedselsysteem positief beïnvloeden? De aanstaande verkiezingen roepen veel vragen op, vooral nu het debat over landbouw wellicht belangrijker is dan ooit. Op maandag 20 november organiseren we in De […]
SFU aan Tafel: Bistro ‘t Bloemendaeltje Amersfoort
Bistro 't Bloemendaeltje Bloemendalsestraat 3, Amersfoort, NederlandSchuif aan met Slow Food Utrecht bij Bistro 't Bloemendaeltje. De basis van de gerechten ligt in verse seizoensgroenten, zoveel mogelijk van Nederlandse en biologische oorsprong. In het kader van ons peulvruchtenjaar zal de chef het Friese Gele Woudboontje (zie blz. 42 in het boek 'Ark van de Smaak') in één […]
Terre Madre feestlunch 10 dec
Herengracht 278A, Amsterdam Herengracht 278A, AmsterdamWe nodigen alle Slow Food Amsterdam leden & vrienden uit om te komen genieten van een heus bonen, peulen en erwten feestlunch.
Nieuwjaarsborrel bij…
De Kookboekhandel Haarlemmerdijk 133, Amsterdam, NetherlandsJe bent van harte uitgenodigd voor onze feestelijke nieuwjaarsborrel bij Daan van de Kookboekhandel,
met Nederlandse bubbels, traditionele lekkernijen en een prachtig verhaal over kookboeken die aansluiten bij de missie van Slow Food.
Workshop ‘Lekker koken met zeewier’ met Eke Mariën
Keizer Culinair Keizersgracht 376, AmsterdamIn verband met ons jaarthema voor 2024: 'Plant the Future' organiseren we i.s.m. chef Eke Mariën, op zondag 4 februari, een hele gave workshop: Lekker koken met zeewier.
Evenement Professionals Community: Kruiden
Coppert Cress De Poel 1, Monster, NederlandWe kunnen ons haast geen gerecht zonder kruiden of specerijen voorstellen. Maar achter je bolletje nootmuskaat, je kruidnagel, je roze peperkorrel, gaat een hele wereld schuil. Daarover en nog veel meer, willen het met je hebben op maandag 26 februari a.s op het gratis event exclusief voor Slow Food Professionals en introducé. We zijn deze […]
Ontdek halloumi
We zijn van harte welkom bij een Syrische halloumi-producent in het buitengebied van Leusden. Een excursie met een boeiend verhaal, uitleg over deze grill-kaas en uiteraard een kleine proeverij. Interessant voor iedereen, maar zeker ook voor koks. Organisatie: Slow Food Utrecht Datum: zaterdag 9 maart Tijd: 10:30 tot 12:00 uur Kosten: 2,50 euro Aanmelden, uiterlijk 6 maart hier.
ALV Slow Food Utrecht
Onze Algemene Ledenvergadering is het jaarlijkse moment om met de leden onder elkaar te zijn en van gedachten te wisselen. We zijn deze keer te gast bij Land in Zicht (Amersfoort Vathorst). Uiteraard krijgen we informatie over hun formule op deze bijzondere locatie. Tevens reiken we de 8e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uit (maar aan […]