ALS WARME BROODJES #20
Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179, Amsterdam, NederlandSlow Food Youth Network Nederland neemt afscheid van Als Warme Broodjes, zoals we dat eigenlijk ook van vlees zouden moeten doen. Althans, voor een groot gedeelte. Want ondertussen weet iedereen het wel: minder vlees eten is goed voor het milieu. Maar hoe bereiken we dat? En als iedereen het weet, waarom doen we het dan […]
Help mee: restaureer de Vischhandel1
Proeflokaal 't Ailand Haven 49, Lauwersoog, NederlandOp zaterdag 10 maart 2018, tijdens NLdoet kunnen vrijwilligers Jan en Barbara Geertsema-Rodenburg (Goede Vissers, Proeflokaal 't Ailand) met het restaureren van een bijzonder stukje geschiedenis. Deze twee actieve Slow Food leden gaan de authentieke zalmdrijver Vischhandel 1, bouwjaar 1903, nieuw leven inblazen. Maar dat kunnen ze niet alleen.Jij kan helpen door op 10 maart […]
LEZING: WAT IS NU GEZOND?
Een handreiking voor ouders van jonge kinderen Lezing georganiseerd door Slow Food IJsselvallei De keuze van een bepaald voedsel of voedingspatroon kan later consequenties hebben in het leven van een kind. Welke voedingskeuzes zijn verstandig en ook nog makkelijk toe te passen? Heidi Bijsterbosch van PuurGezond VoedingsAdvies en lid van Stichting Kind en Voeding legt het […]
ALV SLOW FOOD UTRECHT
Diederichslaan Diederichslaan 25-25a, Driebergen, Utrecht, NederlandOp 18 maart is onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. We zijn deze keer te gast bij de Kraaybeekerhof in Driebergen. Na het 'officiële' gedeelte gaan we genieten van een lunch en een in-/rondleiding door boer Jasper, de nieuwe tuinman. We starten om 11.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur. Binnenkort ontvangt u het definitieve programma inclusief het jaarverslag.
Trio van Slow Food Rotterdam – ZINO – Goede Vissers
Fishy business met Slow Food Rotterdam, zondag 18 maart Zino opent haar deuren opnieuw voor Slow Food Rotterdam, om samen met Jeroen en Irma Bijl (Goede Vissers) een zondagse lunch aan te bieden. Met een verhelderend verhaal over de achtergronden van duurzaam gevangen waddenvis, en hoe die vis op tafel extra fijn tot zijn recht komt […]
Slow Food Sardegna reis 17 t/m 22 mei 2018
SLOW FOOD LIMBURG REIST NAAR SARDEGNA DONDERDAG 17 TOT EN MET DINSDAG 22 MEI 2018 DONDERDAG 17 MEI Vertrek van vliegveld Eindhoven naar Alghero Aankomst in Torralba. VRIJDAG 18 MEI Bezoek aan het P residium van de Sardijnse Modicaan Koe. We blijven in de buurt en maken een korte uitstap naar de ruïnes van […]
Workshop zuurdesembrood bakken
Op zaterdag 24 maart organiseert Slow Food Gooi Eem & Vecht een workshop zuurdesembrood bakken in Loenen aan de Vecht. Onder leiding van amateur bakker Hugo Rosenberg gaan we leren zelf zuurdesembrood te bakken. We werken met meel afkomstig van molenaar Calis in Laren. We gaan zelf zuurdesem maken en vervolgens aan de slag […]
FOOD FESTIVAL DEVENTER
Het komende festival staat gepland! Op zondag 22 april gaan we weer heerlijke films kijken en genieten van lekker, puur en eerlijk eten. Je ziet onder andere de film Cooking Up a Tribute - The Turkish Way. Ook zijn we weer bezig met een fijn programma op de vrijdag en de zaterdag. Binnenkort meer informatie.
Bijzondere zalmlunch: wereldvismigratie-dag
Proeflokaal 't Ailand Haven 49, Lauwersoog, NederlandOp 21 april organiseren Slow Food-leden Jan en Barabara (Goede Vissers) een heerlijke zalmlunch in Proeflokaal 't Ailand, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de restauratie van een bijzonder stukje geschiedenis: de zalmdrijver Vischhandel1. De Vischhhandel1 is een boot uit 1903 en is in beheer van Jan en Barabara. Hun doel is om deze boot […]
Kreeftenproeverij op Koningsnacht
Brasserie de Vluchthaven Zijpe 1, Bruinisse, ZeelandDe Oosterscheldekreeft is uniek, maar hoe uniek? Dat willen graag te weten komen aan de hand van een bijzondere blindproeverij op 26 april tussen Oosterscheldekreeften, Schotse kreeften en van verre ingevlogen Canadese kreeften. Is onze Oosterscheldekreeft zo veel lekkerder dat je dat blind kunt proeven? Er zijn slechts 25 plaatsen in Brasserie De Vluchthaven in […]