Help je mee in de Lutkemeerpolder?
Lutkemeerpolder Etnastraat 52, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsOp zaterdagmiddag 2 oktober kun je meehelpen in de polder. Er wordt geoogst uit de tuinen, maar nog belangrijker: de tuinen moet klaar gemaakt worden voor de winter. Alles wordt voorbereid, maar alle hulp is welkom om de oversteek te maken, een winterverblijf te bouwen en om de basisvoorzieningen te versterken. Vanaf 12 uur verzamelen […]
HET GAIA BODEMDINER
Popup resto: kassen van Pluk in de Lutkemeer Etnastraat 52, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsHet bodemdiner is een pop-up resto in de kassen van Pluk in de Lutkemeer. Het is een 4-gangen diner, waar de producten van Lutkemeer worden geserveerd. Een culinaire belevenis met als doel: aandacht voor de bodem creëeren, en ondersteuning bieden voor het behoud van de Lutkemeer. Inmiddels heeft de Lutkemeer een alternatief ontwikkeld samen met verschillende partijen, […]
Workshop: Alle Beestjes Helpen
Vonk (Oost) | Activiteitencentrum Ambonplein 63, AmsterdamBelang van het ondergrondse dierenrijk. Onder onze voeten bevindt zich een micro-dierenrijk! In de bodem leven talloze organismen die ontzettend belangrijk zijn voor de groei van planten en helpen bij onze voedselvoorziening. Meer weten over deze bijzondere beestjes? 12 oktober organiseert Oost Indisch Groen een workshop over bodemdieren. Marc Siepman zal ons dinsdagavond meer vertellen […]
Wildpluk Eetbaar Amsterdam
TolhuistuinGa op wildpluk-jacht in de eetbare stad Amsterdam! Voor een zelfgeplukt maaltje hoef je als stedeling geen excursie naar bos of polder te ondernemen: Amerikaanse rivierkreeft met rucola, snoekbaars met winterpostelein, of konijn op een bedje van duif. Op jacht in het Noorderpark met jager-verzamelaar Ellen Mookhoek, wildplukker en auteur van ‘De Eetbare Stad’. Overigens […]
Feest: Terre Lente 5 jaar
Terre Lente Westerstraat 55, Amsterdam, NetherlandsDit jaar viert Terre Lente haar eerste lustrum op 24 oktober vanaf 15.00 uur tot in de late uurtjes. Luigi (lid van Slow Food Amsterdam) begon de winkel met 'Nduja (een "pittige" smeerbare salami) en de droom om een intieme plek te creëren waar mensen langs kunnen komen voor iets lekkers met de verhalen daarbij, […]
Lancering aanbevelingen gemeenteraadsverkiezingen
18 Septemberplein, Eindhoven 18 Septemberplein, Eindhoven, Noord-Brabant, NederlandDe politieke werkgroep van Slow Food Nederland heeft acht aanbevelingen opgesteld, gericht aan alle Nederlandse gemeenten. Op het 18 Septemberplein in Eindhoven op zaterdag 30 oktober om 14:00 zal Slow Food Nederland samenkomen om de aanbevelingen te presenteren. En iedereen is welkom! Ernst Hart, van onze politieke werkgroep, en Nelleke Don, onze voorzitter, zullen hier […]
Workshop zuurdesem broodbakken met oude granen
MBO Rijnland Groen van Prinsterersingel 52, GoudaOp dinsdag 9 november 2021 organiseert Slow Food Groene Hart in samenwerking met Ineke Berentschot een workshop zuurdesem brood bakken met oude granen. Tijdens de workshop leer je een desembrood naturel en één met krenten/rozijnen maken, met meel van biologische oude granen van Boerderij Bijlsma in Nieuw Vennep. Er wordt volkorenmeel van emmer, eenkoorn en […]
Verboden Groenten Oogstfeest
Boerderij Landlust Oostgaag 25a, Maasland, Zuid-Holland, NederlandOp 20 november kan je van 10u- 14u je eigen verboden groenten komen oogsten bij Moestuinderij Het Middenland op het land van Roel en Femke van Buuren de Biologische Boerderij Landlust te Maasland. Op het Middenland teelt professioneel tuinder Bas de Groot voor meer dan 100 oogstgenoten elke week de lekkerste groenten. Bekende, minder bekende […]
PROEF DE ARK, KOOP DE KUNST
De Groene Afslag AMERSFOORTSESTRAATWEG 117, LAREN, NetherlandsLET OP: EVENEMENT VERPLAATST VAN 17 OKTOBER NAAR 21 NOVEMBER! Zondag 21 november zullen wij, Slow Food Nederland, omringd door producenten en telers, met een kraam op de biologische markt bij de Groene Afslag staan. Maar, wij staan er niet om groenten te verkopen. Toos Hartog: de illustrator achter de Ark van de Smaak Op […]
Workshop Droge Worst maken met Wild Vleesch
Rotterdam NoordDonderdagavond op 2 december organiseert Slow Food Rotterdam samen met Wild Vleesch een workshop waarin deelnemers alles leren over het maken van droge worst. In plaats van 87,50 kunnen leden van Slow Food zich inschrijven voor 75 euro per persoon. Er is plek voor in totaal 12 deelnemers. Tijdens de workshop maken we gezamenlijk een aantal […]