Tempeh
De meeste mensen kennen sojatempeh uit de Indonesische keuken of toko, al dan niet smakelijk bereid. In een twee uur durende masterclass komen verschillende aspecten langs over deze wonderbaarlijke samenwerking tussen zwam en boon: van cultuurhistorisch tot microbiologisch tot culinair. Er is ook een proeverij en in demo-stijl wordt het hele maakproces doorlopen. De masterclass […]
Slow Food on Tour #1 – De Sophiahoeve in Warmond
Het Slow Food netwerk is rijk aan producenten, ondernemers, chefs en boeren. Stuk voor stuk dragen zij bij aan behoud van biodiversiteit en zorgen zij - dag in dag uit - voor good, clean en fair voedsel voor iedereen.
Lezing aardpeer
pietje puk leest voor
Smakelijk Texel 2021 JUNI
Ook dit jaar organiseert bioloog en kookboekschrijver René Zanderink op Texel driedaagse culinaire trips: Smakelijk Texel. Maak kennis met de Texelse ingrediënten van de nationale Ark van de Smaak: Texelse schapenkaas (misschien kunnen we een groene variant bedenken) en lamsoorhoning van de Texelse zwarte bij. Daarnaast zullen we genieten van het zilte weide lam, oesters, […]
Wandeltour ondernemend Rotterdam
BOERgondisch Rotterdam Zwaanshals 239a, Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandIn opdracht van de werkgroep 'Groen' van GroenLinks Rotterdam organiseert Slow Food Rotterdam een wandeltour langs ondernemers in Rotterdam die zich inzetten voor de voedseltransitie. Op zondag 24 april gaan we langs ondernemers in Rotterdam die hard werken aan het bewerkstelligen van de voedseltransitie. Tijdens de tour lopen we langs ondernemers om te zien wat […]
Slow Food A’dam borrel vrijdag 6 mei
Wild Sage Foods, Amsterdam Ceintuurbaan 228, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsBen je er ook bij op onze maandelijkse borrel, iedere eerste vrijdag van de maand, op een inspirerende wisselende 'local food' plek in Amsterdam? Deze vrijdag, 6 mei, tussen 18:00 en 20:00, zijn we welkom bij Wild Sage Foods, Ceintuurbaan 228 in Amsterdam. Meld je je even aan via algemeen@slowfoodamsterdam.nl ? Zie je vrijdag […]
Brood: gebakken met oude graansoorten
Wongema Tammingastraat 58, Hornhuizen, Groningen, NederlandWij bieden u aan om op zaterdag 7 mei, 2022 deel te nemen aan een workshop: Brood: gebakken met oude graansoorten Zo willen wij aandacht en een nieuwe impuls geven, aandacht voor een simpele boterham. Bakken met tradities en gebruiken in het dagelijks leven. Brood of koekgebak bij geboorte -trouwen en of rouwen. Voor de Community […]
Slow Food Zeeland: kennismaken met mossels en oesters!
Kerkplein 14, Yerseke Kerkplein 14, Yerseke, Zeeland, NederlandFoto // Jan-Willem van Braak via Unsplash Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan van start. Om deze hernieuwde kennismaking te vieren, organiseren we een ontmoeting op zaterdag 21 mei 2022. We zijn te gast in Yerseke waar we kennismaken met mossels en oesters. We verzamelen aan […]